4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Benzin parası çıkmıyor

Havaların iyice soğuması ve kış’ın gelmesi ile birlikte işlerinin oldukça çok olmasını bekleyen hızarcılar umduğunu bulamadı.

Havaların iyice ısınması ile birlikte vatandaşların kışlık yakacaklarını hazırlamayı hızlandırması ile birlikte iş hacimlerinin artmasını bekleyen hızarcılar umduğu ilgiyi bulamayınca kara kara düşünmeye başladı. İşlerinin yoğunluğu hakkında görüşme yaptığımız hızarcılar bu yıl beklediklerinin çok ve çok altında iş olduğunu bu durumun kendilerini mağdur ettiğini ifade ettiler.

Hızarcılık yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Kavak, "Sabah erken saatlerde iş yapabilmek için eski emniyetin önüne iş bulmak ümidiyle geliyor akşama kadar burada boş boş oturup evimize boş dönüyoruz. 1 ton ağacı 20 ile 25 YTL arasında kesiyoruz ama net fiyat yapılan pazarlık neticesinde ortaya çıkıyor. Şu günlerde pazarlık yapacak kimseyi de bulamıyoruz.

Benzin yakıyoruz, yağ yakıyoruz bir de işin içine işçilik girince aslında talep ettiğimiz bu ücret bizi kurtarmıyor. Ama yapacak başka işimiz yok. Eve ekmek parası götürmek zorundayız. Genelde bu aylarda işimiz yoğun olurdu ama bu yıl hiç hareketlenme yok vatandaş fiyat soruyor gidiyor. Artık kış iyice geldi bu ay içerisinde iş yaptık , bu aydan sonra daha iş yapma imkanımız yok. Biz son ana kadar ekmek paramızı kazanmak için çalışacağız" diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:54:43
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 02:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?