4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çarşı'ya yeni yüz

Erzincan’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi bitirilerek yapımına başlanan 850 konutun denetimi Erzincan valiliği tarafından yapılıyor.

Erzincan’da konut ihtiyacını karşılamak ve Çarşı Mahallesinin eski kötü görünümünden kurtulmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında yapılan 850 konutun beton kalitesi ile demir kalitesi Erzincan Valiliğinin denetiminde Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü mühendisleri tarafından yapılıyor.

Erzincan’da Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının işlerinin de yürümesini sağlayan Bayındırlık İskân Müdürlüğünün personel sıkıntısı yaşamaması için Bakanlıktan ek personel talebinde bulunuldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe, Belde ve köylerde yapılan çalışmalarda aksamalar meydana gelmesinden dolayı Bakanlıktan Ek personel istendiğini vurgulayan Vali Vekili Faruk Işık “ Toplu Konut İdaresi tarafından çarşı mahallesine yaptırılan konutların demir ve beton kalitelerinin kontrolünün valilik tarafından yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda konunun ehli olan Bayındırlık ve İskân Müdürlüğünden konutların yapım esnasında gereken kontrollerinin yapılmasını istedik. Toplu konut idaresi tarafından yaptırılan konutlarının denetimi için yeterli personeli bölgeye sevk ettik. Fakat Bayındırlık ve iskân Müdürlüğü tarafından takip edilmesi gereken başka işlerde bulunuyor. Bu işlerin aksamadan hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilmek için bakanlıktan ek personel talebinde bulunduk. İstediğimiz ek personel gönderildiği taktir de işlerimiz daha hızlı yürüyecektir” diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 08:25:56
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 14:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?