4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İHH'den 250 aileye gıda yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Erzincan’da ihtiyaç sahibi 250 aileye gıda yardımı yapılacak.

Merkezi İstanbul'da bulunan ve dünyanın bir çok yerindeki muhtaç insanlara yardım elini uzatan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Erzincan'daki yardım faaliyetlerini, Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı (ERDAV) aracılığı ile yapacak.

İHH Basın ve Enformasyon Sorumlusu Orhan Şefik, Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı Başkanı Halil İbrahim Özdemir ile Doğu Gazetesi'nde bir araya gelerek bir basın açıklamasında bulundu.

Erzincan'daki yardım faaliyetlerini, Erzincan Hayra Hizmet ve Dayanışma Vakfı (ERDAV) ile birlikte yürüteceklerini kaydeden Şefik, titiz bir çalışmayla belirlenen 250 aileye yapılacak gıda yardımının, 25'er kiloluk paketler halinde dağıtılacağını söyledi.

İHH'nin, uzun yıllardan bu yana açlıkla savaşan Afrika kıtası başta olmak üzere, Ortadoğu'da savaşların mağdur ettiği insanlara ve Kafkasya'daki Çeçenler'e kadar geniş bir yelpazede yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Orhan Şefik, son olarak Irak savaşında ve Pakistan depreminde mağdur olan insanlara yönelik önemli yardım çalışmaları yaptıklarını belirtti.

İHH'nın acil yardım konusunda büyük deneyimi olduğunu kaydeden Orhan Şefik, kuruluşun önümüzdeki dönemlerde kalıcı projeler hız vereceğini açıkladı.

ERDAV Başkanı Halil İbrahim Özdemir ise Erzincan'daki yardım faaliyetlerinde İHH'ya eşlik etmektekten mutlu olacaklarını ifade etti. 1992 yılında meydana gelen depremden önce, öğrenci yurtlarıyla ihtiyaçlı öğrencilere kucak açan ERDAV'ın, faaliyetlerinin artarak devam edeceğine vurgulayan Halil İbrahim Özdemir, Erzincan Üniversitesi'nin kurulmasıyla 2006 yılında yüksek öğrenim gören genç kızların barınabileceği bir kız yurdu yapacaklarını açıkladı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 09:02:11
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 14:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?