4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kalkancı Göleti ilgi bekliyor

Erzincan Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nce 1998 yılında Refahiye İlçesi'nde arazi sulama amaçlı olarak yaptırılan Kalkancı Göleti'nin durumunun içler acısı olduğu bildirildi.
İlçeye 5 kilometre uzaklıkta yaptırılan ve halkın mesire alanı olarak da kullandığı gölet 2 bin 913 dekar araziyi sulama kapasitesine sahip. Sazan, aynalı sazan gibi balık türleri bulunan ve çevresinde yapılan dinlenme tesisi sarhoşların barınağı haline gelen göletteki tabela ise silah meraklılarının hedef tahtası haline getirildi.
AK Parti İl Encümen üyesi Halil Altun, milyarlar harcanarak yapılan tesis ve göletin ihmalin kurbanı olarak çürümeye terk edilmesinin devletin nasıl zarara uğratıldığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Altun, "Turizm adına çalışmalar yapılırken bu kötü görünümü kim ortadan kaldıracak? Bu konuda Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ilçe kaymakamlığı ve belediyeye büyük görev düşmektedir. Oysa gölete 1 kilometre uzaklıktaki Kalkancı Köyü'nden buraya elektrik getirilmesinin yanı sıra tesisin bakım ve onarımının yapılarak yeniden işletmeye açılması mümkün. Bu da ilçemize mesire alanı şeklinde kalıcı bir gelir kaynağı olacaktır. Gölet, kafes balıkçılığı üretimine uygun olup aynı zamanda su kaynağı, motorla gezinti ve olta balıkçılığı da yapılabilir. Tesisin ekonomiye kazandırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu milli bir görevdir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 12:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?