4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaplıcaların çehresi değişti

Kaplıcaların çehresi değiştiEkşisu mevkiinde bulunan kaplıcalar, belediye tarafından yapılan ihale ile 15 aylığına özel sektöre devredildikten sonra harabeyi andıran kötü görünümünden kurtuldu.

Aradan geçen kısa süre zarfında yapılan çalışmalar ile kaplıcaların kötü görünümünden eser kalmadı. 12 adet yüzme havuzunun bulunduğu kaplıcalar Erzincan halkının hizmetine açılarak, halktan büyük ilgi topladı.

Erzincan Belediyesi Meclisi tarafından 7 kişinin katılımı ile açık usulle ihale sistemi ile ihalesi yapılarak 40 bin 600 YTL ile Bünter Sigorta Aracılık Gıda İletişim İnşaat İthalat Ltd. Şti. tarafından 15 aylığına kiralanan Ekşisu mevkiinde bulunan kaplıcalar vatandaşların akınına uğruyor.

12 adet yüzme havuzu ve 1 adet büfenin bulunduğu kaplıcaların tadilat ve onarım işlerini ihalenin ardından tamamlayarak Erzincan halkının hizmetine sokan işletmeci Suvat Reyhan “Kaplıcaların bir an önce Erzincan halkının hizmetine girebilmesi için yapmış olduğumuz hummalı çalışma neticesinde tesisleri kullanılabilir bir hale getirdik. Atıl durumda belediyeden devraldığımız kaplıcalarda bu güne kadar yaklaşık 23 bin YTL masraf yaptık.

Yapılan çalışmalar neticesinde halkımız kaplıcalardan faydalanmaya başladı, şu anda bize gelen yoğun talep nedeniyle rezervasyon sistemli olarak çalışmaktayız. Geçen yıllarla bu yılları kıyaslayan vatandaşlar tesislerin temiz olmasından dolayı oldukça memnun ama yinede bir takım beklentiler var. Bizlerde vatandaşlarımızın bu beklentilerine cevap verebilmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.

Yasin Köz / Kenthaber - Erzincan
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 12:23:55
Güncelleme :13 Ağustos 2005 Cumartesi 17:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?