4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kendi aracını kendi yaptı

Erzincan'da 1995 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı olarak hayatını sürdüren Macit Ertunç, günlük işlerinde kullanmak için ihtiyaç duyduğu sakat arabasını kendisi yaptı.

Yıllardır hep yakınlarının yardımı ile ancak dışarıya çıkabilen Macit Ertunç (39), her şeyini kendisinin tasarladığı sakat arabasını, Erzincan'da motor tamircisi arkadaşı Turgut Güneş ustanın yardımı ile yaparak, Erzincan'da bir ilke imza attı.

Kentteki Sakatlar Derneği'nin bu işe el atmasını isteyen Macit Ertunç, "Motorlu sakat arabasını seyahatim esnasında başka bir ilde gördüm. İlgimi çekti, ama Erzincan'da olmadığından yakinen tanıdığım arkadaşım motor tamircisi Turgut usta ile birlikte kendi arabamı kendim yaptım. Günlük yaşantımda önemli bir eksikliğimi kimseye muhtaç olmadan bu araçla gideriyorum. Ben bu çalışmamla azmin elinden hiç bir şeyin kurtulamayacağını ortaya koydum. İlimizde benim gibi sakat olan diğer arkadaşlarımın da bu imkandan yararlanmasını istiyorum. Bunun için Sakatlar Derneği yetkililerinin ilgisini bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:04:42
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 22:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hilmi SEVİNÇ IP: 85.97.130.xxx Tarih : 13.09.2005 18:25:12
Sakat arabasının özelliği : mobiletten imale edilen 3 tekerlekli motorlu araca, elle yürütülen tekerlekli sandalye biniyor.