4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Korku filmi gibi festival

Erzincan'ın Refahiye İlçesi'nde, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl 9.'sunu düzenlediği Bal Festivali'nde arılar festival alanını istila etti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı festivalin açılış töreninde, Bakan Yıldırım'ın konuşma yaptığı sırada, bal yarışmasının yapıldığı bölgeyi saran arılar görevlilere zor anlar yaşattı.

Hükümet binası önünde düzenlenen festivalin açılış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, arıların tören alanını istila etmesi üzerine, bulunduğu yerden birkaç adım uzaklaştıktan sonra, arıların bal festivalinin asli unsurları olduğunu belirterek, "Arılarımız bize hoş geldiniz diyor ve coşkuyla bizi selamlıyor, bizde onları alkışlayalım" dedi.

Bakan Yıldırım'ın konuşması sırasında festival görevlileri de su serpererek ve hortumla su tutarak arıları uzaklaştırmaya çalıştılar. Görevlilerin uzun çabaları sonucu arıların büyük bir kısmı festivalden uzaklaştı. Bakan Yıldırım'a konuşmasının sonunda Güventepe Köyü'nde Doğan Gül tarafından üretilen ve üzerinde "TC" harflerinin yer aldığı bir petek bal hediye edildi. Peteğin üzerinde "TC" harflerini gören Bakan Yıldırım, "Arılarımız peteğe Türkiye Cumhuriyeti yazmışlar. Bu arılar vatansever arılar. Bu arılardan millete vatana zarar gelmez. Bunlar, milletin ve vatanın birliği ve memleketin dirliği için çalışıyor" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, festivalde yapılan açık artırmada 110 milyar vererek 2005 Yılı Bal Ağası seçilen Saffet Çerçi'yi tebrik etti, geçen yılın Bal Ağası Burhan Haberdar'a da festival çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Hükümet binası önündeki festival açılış töreninde Vali Refik Arslan Öztürk tarafından Bakan Binali Yıldırım'a katkılarından dolayı bakır bir tepsi hediye etti. Festivalde yapılan bal yarışmasında Göçebe Köyü'nden Cemal Ekinci birinci, Topağaç Köyü'nden Halil Çatalbaş ikinci, Çiçekali Köyü'nden Mustafa Rençberoğlu üçüncü oldu. Erzincan'daki bal festivaline Bakan Yıldırım ve Vali Öztürk'ün yanısıra AK Parti Erzincan milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Refahiye Bal festivali Pazar günü de çeşitli etkinliklerle devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökşin kadızade IP: 212.174.165.xxx Tarih : 31.08.2005 15:51:30
ben bizzat ordaydım korku gibiydi