4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Örnek misafirperverlik

Avrupa’ya gitme umuduyla yola çıkan 28’i Pakistan 6’sı Afganistan uyruklu 34 mülteci yakalandıkları Çanakkale’den Ağrı’ya sınır dışı edilmek için götürülürken bir gün Erzincan’da misafir edildiler. İftarı Erzincan belediyesi aşevinde açan mülteciler hamamda yıkanarak temizlendiler.

Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yapan ve geçtiğimiz hafta Çanakkale sınırları içerisinde yakalanan 28’i Pakistan, 6’sı Afganistan uyruklu toplam 34 mülteci, sınırdışı edilmek üzere Ağrı iline götürülürken bir gün süresince Erzincan’da misafir edildiler.

Mülteciler Erzincan’da hamam sefası yapıp temizlendikten sonra hayırsever vatandaşlar tarafından alınan temiz kıyafetleri giyen mülteciler Ağrı’ya gönderildi. Avrupa’ya gidebilmek için iki ay önce ülkelerinden ayrılan 34 mültecinin hayalleri suya düştü.

Avrupa’ya gidebilmek için 5 bin dolar vererek yollara düşen ve Çanakkale’de emniyet güçleri tarafından yakalanan Mültecilere , Erzincan Belediyesi aşevin de iftar yemeği verildi. İftarın ardından 34 Mülteci Yenişehir Hamamı'na götürülerek temizlenmeleri ve yol yorgunluklarını atmaları sağlandı.

Erzincan Belediye tarafından 34 mülteciye yeni mont alınırken, bazı hayırsever vatandaşların desteği ile de iç çamaşırı ihtiyaçları da karşılandı. Tesadüf üzerine mültecilerin otobüsünün fark edildiğini ve iftar verdiklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Tuygun, hayırsever bir esnaf tarafından da hamam masraflarının karşılandığını belirtti.

Bir çoğunun Pakistan'da meydana gelen deprem felaketinde yakınlarını kaybettiğini ve kendilerine deprem yaşamış bir şehir olarak kucak açtıklarını kaydeden belediye Başkan Yardımcısı Tuygun, "Bizler Pakistanlılara kucak açmak istiyorduk. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyordu. Ancak bu mültecileri gördüğümüzde onlara kucak açtık ve ihtiyaçlarını giderdik” şeklinde açıklamada bulundu.

Hamam ihtiyaçlarını gideren ve kendilerine alınan yeni montları giyen Pakistan ve Afganistan uyruklu mülteciler ise kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Mülteciler, hep birlikte ayağa kalkarak İngilizce ve kendi dillerinde , 'Pakistan Türkiye Dosttur, Türkiye'yi seviyoruz' sloganları attılar.

Belediye Kültür evinde geceyi geçiren ve sahurlarını yapan mülteciler daha sonra sınır dışı edilmek üzere Erzincan’dan ayrılarak Ağrı iline doğru yola çıktılar.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 19:42:41
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 04:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?