4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şeker fabrikasından emeklilere veda yemeği

Şeker-İş Sendikası Erzincan Şubesi, 2004 ve 2005 yıllarında Erzincan Şeker Fabrikası ve bünyesindeki Makine Fabrikası'ndan emekli olan toplam 83 personel için veda yemeği düzenledi.

Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri bahçesinde verilen yemeğe, Şeker Fabrikası Müdürü Orhan Bahtiyar, Şeker-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ramazan Beker, Türk-İş Erzincan İl Temsilcisi Hasan İşcan ile diğer sendikaların temsilcileri, emekli olan işçiler ve fabrika çalışanları katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Şeker-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Turan Kolat, Şeker Kanunu'nun iptal edilmesinin ardından sektörde yaşanan bir dizi olumsuzluktan sektördeki bütün kesimlerin etkilendiğini söyledi.

Turan Kolat'ın ardından konuşan Fabrika Müdürü Orhan Bahtiyar ise, fabrika çalışanlarını bir araya getiren yemeği düzenleyen sendikaya teşekkür ederek, emekliye ayrılan personele, emeklilik yaşamlarında başarı diledi.

Emekli işçiler için verilen veda yemeğinde son konuşmayı yapan Şeker-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ramazan Beker, Türkiye'ye yurt dışından kaçak olarak tatlandırıcı ve şeker kamışı şekeri getirildiğini ve ucuz fiyatla piyasaya sürüldüğünü belirterek, pancardan yapılan şekerin Avrupa'da ve Türkiye'de yaklaşık 1 Euroya satıldığını dile getirdi.

Şeker sektörüne darbe vuran tatlandırıcıların ithalinin de yasaklanması gerektiğini kaydeden Ramazan Beker, "Sektörün yeniden canlanması için devletin bize yardımda bulunmasını, ürünümüzü sübvanse etmesini de istemiyoruz. Yeter ki, ürünlerimize kota konulmasın ve kaçak olarak yurda şeker girişi engellensin" diye konuştu.
Yemekte daha sonra emekli olan personele çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 15:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?