4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Toplum Merkezi' projesi hayata geçiyor

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma derneğinin ortaklaşa çalışması ile Bayındırlık İl Müdürlüğü Karşısında bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan prefabrik yapıların bulunduğu alanda Toplum merkezi projesi hayata geçiriliyor.

Hayata geçirilecek proje hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Mithat Orhan Yaklaşık 8-10 yıldır atıl durumda bulunan bir alanın bu proje kapsamında güzel bir görünüme kavuşturulacağını ve Erzincan için ayrı bir hizmet olacağını açıkladı.

Bayındırlık il Müdürlüğü karşısında bulunan bu alanda inşaat çalışmalarına dünden itibaren başlandığını belirten Vali Yardımcısı Mithat Orhan, “Yaklaşık 5 ay önce Erzincan Belediye Başkanı, Erzincan’daki kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile Valimiz başkanlığında bir araya gelerek konu ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Toplantıdaki temek amacımız Erzincan’da sokakta çalışan çocukların, Dar gelirli aile çocukları gibi hedef kitle olarak belirlediğimiz bu çevrenin sosyal açıdan eğitim açıdan ne gibi hizmetler verebiliriz." diye konuştu.

Yapılan toplantı neticesinde, Erzincan’da sokakta yaşayan çocuklar bulunmadığını, ancak, çalışmak zorunda olan çocukların olduğunu söyleyen Orhan şöyle konuştu:

"Maddi durumu iyi olmayan çocuklar bir yandan eğitimlerini sürdürmeye çalışırken, bir yandan da çalışarak aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor. Bu nedenle biz bu çocuklarımızın hem eğitim kalitelerini artırmak, okula devam etmeyen var ise onların okula devamlılığını sağlamak, bu konularda ailelerle işbirliğine gitmek amacıyla bir proje hazırlamaya karar verdik. Toplum Merkezi projesi bu şekilde ortaya çıktı. Çalışmaların olgunlaşmasının ardından Valiliğimiz, Belediyemiz ve Sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu genel müdürlüğüyle birlikte bir çalışma planı takvimi belirleyerek protokol imzaladık ve Toplum Merkezi oluşturma kararı aldık. Bu konu ile ilgili yer arama arayışı içerisine gittik. Bu proje kapsamında Erzincan’da atıl bir durumda bulunan bir alanında topluma faydalı olarak kullanılmasını sağlamak hedeflerimiz arasındaydı. Yaptığımız incelemeler neticesinde Bayındırlık il Müdürlüğü Karşısında bulunan ve daha önceden afet işleri genel müdürlüğüne tahsis edilmiş olan ama 8-10 yıldan bu yana kullanılmayan, afet döneminde depo olarak kullanılan bir arsa vardı. Bu arsanın üzerinde de prefabrik yapılar mevcuttu ama malzemeler dağıtıldıktan sonra orası işlevini görememiş bir hale gelmiş, Erzincan’ın girişinde önemli bir yerde de atıl çirkin bir görüntü arz etmekteydi. Bu alanın güzel bir görünüme kavuşması ve güzel bir amaç için kullanılabilmesi için seferber olduk. 358 metrekare kapalı ve 6300 metre kare açık olmak üzere toplam 6658 metre kare alan bu proje kapsamında kullanılacak. Bu alan için gerekli yazışmaları yaparak Sosyal hizmetler genel müdürlüğüne 20 yıllığına tahsis işlemlerini tamamladık. Tahsis işleminin ardından SRAP projemizin hazırlıklarını yaparak, onaylanmasını sağladık, inşaat için buradan belirli bir kaynak ayrıldı. Binaların iç donanımı, bilgisayar laboratuarları, halk eğitim merkezleri, anne çocuk sağlığı ile ilgili ünitelerin oluştuğu bir Toplum Merkezi projesi bu anlamda onaylanmış oldu. Biz bu projeyi 3’lü bir protokol ile hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde 3. Ordu komutanlığından bu proje için destek istedik, 3. Ordu komutanı ile Valimiz inşaatın yapılacağı alana giderek yapılması gerekenler hakkında incelemelerde bulundular. 3. Ordu komutanlığı tarafından belirlenen bölgede inşaat çalışmalarına start verildi. Bundan sonra bize düşen en seri şekilde projenin tamamlanmasını sağlamaktır. Projenin hayata geçirilmesi ve diğer işlemler sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından yürütülecek, bizde projeye yine gereken desteklerimizi sürdüreceğiz”

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 09:04:57
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 14:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?