4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Uçan Süpürge' Erzincan'da

Türkiye'nin değişik bölgelerinde çeşitli etkinlikler düzenleyen "Uçan Süperge" isimli kadın kuruluşu, "Köprüler Kuruyoruz" projesi kapsamında, Erzincan Müftülük Konferans Salonu'nda kadın sorunlarıyla ilgili sohbet toplantısı düzenledi.

2 yıldır yürütülen projenin 61. durağı olan Erzincan'da düzenlenen toplantıya, Erzincan Belediye Başkan Vekili Rafet Akpınar'ın yanı sıra yaklaşık 70 kadın katıldı. İllerde, kadın-erkek eşitliğine yönelik politikaların tayininde yerel yönetimlerle iş birliği yapmayı, her ilde kadınların sorunlarını ve taleplerini dile getirmelerine aracılık etmeyi ve kadınlarla yerel yönetimler arasında iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi için ortam sağlamayı amaçlayan faaliyetler kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, Erzincan'da kadın derneğinin olmadığını belirterek, bunun bir eksiklik olduğunu söyledi.

Kadınların sosyal yaşantılarının erkeklere oranla yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Halime Güner, "Kadınların yanlızca evleri var. Erkeklerinse, kahvehaneleri, stadları, meyhaneleri ve meclisleri var. Ama kadınlar evden çıkıp bir komşusuna bile gidip farklı organizasyonlar içerisine giremiyor. Bunu artık aşmalıyız. İleriye yönelik toplum olmak istiyorsak bu tür konuları aşmalı ve olaylara geniş bakarak, kadınların toplumun birer parçası olduğunu kabul etmeliyiz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra konuşan Belediye Başkan Vekili Rafet Akpınar ise, "Yasalar çerçevesinde kadın-erkek eşitliği vardır. Seçme ve seçilme hakkını kullanan Türk kadınının ülke gelişiminde geldiği nokta ümit vermesine rağmen daha katedilmesi gereken uzun bir yol olduğu gerçeğini de söylememiz gerekir" dedi. Rafet Akpınar ayrıca, Kent Konseyi bünyesinde, "Kadın Kurulu Meclisi"nin kurulma çalışmalarına başlatıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 22:02:36
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 13:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?