8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Bilkent Erzurum'da okul açacak

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Doğu illerinde yaptıracakları okullara Erzurum'dan başlayacaklarını, bu ilde açacakları lise hazırlık sınıfı için gelecek yıl Mayıs-Haziran aylarında öğrenci almayı planladıklarını söyledi.

Doğramacı, Erzurum, Malatya Şanlıurfa ve Van'da kampüs kurulmasına yönelik kanunun çıktığını anımsatarak, hemen işe koyulduklarını söyledi.

Bu illerde "sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi okullarını kurmayı planladıklarını" ifade eden Doğramacı, her bir okulun kuruluş masrafı olarak 48 milyon dolar düşündüklerini kaydetti. Doğramacı, her bir okula yılda 6 milyon dolar da sübvansiyon sağlanacağını belirtti. Her bir kampüsün "küçük birer Bilkent Üniversitesi kampüsü gibi olacağını" dile getiren Doğramacı, "güvenliğiyle, yaşam standartlarıyla, lojmanlarıyla Ankara'daki Bilkent Üniversitesi kampüsünün bir örneğini yapacaklarını" ifade etti.

Her bir okulun bin kişilik kapasitesi olacağını, öğrencilerin yaklaşık 750'sinin burslu, kalanının da ücretli okuyacaklarını kaydeden Doğramacı, okul inşaatına bu yıl başlamayı ve gelecek yıl eylül ayında eğitim-öğretime başlamayı planladıklarını kaydetti.

Doğramacı, okullarda görev alacak öğretmenlerin sıkı bir değerlendirmeyle seçileceğini kaydetti. Öğretmenlere "çok iyi maaş ve yaşam koşulları" sunacaklarını dile getiren Doğramacı, "Kalacakları lojmanlar son derece güzel ve lüks olacak. Buradaki profesörlerimize verdiğimizden daha aşağı olmayacak" diye konuştu.

Okula kabul edecekleri öğrencileri kendi yapacakları bir sınavla seçeceklerini ifade eden Doğramacı, sınava Türkiye'nin her yerinden öğrenci katılabileceğini söyledi. Doğramacı, "Kendimiz mülakat yapacağız, her bir öğrenciyi göreceğiz ve seçeceğiz" dedi.

Öğrencilerin lise hazırlıkta İngilizce eğitimi göreceklerini söyleyen Doğramacı, lise 2. sınıfta tüm öğrencilerin Cambridge Üniversitesi'nin uluslararası genel ortaöğretim sınavlarına gireceklerini ifade etti. Bunun yanı sıra okuldan mezun olabilmek için Uluslararası Bakalorya'nın da şart olduğunu vurgulayan Doğramacı, "Eğer öğrenci Uluslararası Bakaloryayı alamazsa mezun olamayacak" diye konuştu.

Doğramacı, açacakları okulları uluslararası akreditasyon kuruluşlarına akredite ettireceklerini de bildirdi.


aa
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 10:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?