8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

İş adamından köy okuluna yardım

Hayırsever bir iş adamı, Erzurum'da köy okuluna yardımda bulundu. Törende konuşan Vali Celalettin Güvenç, "Almanlar, Japonlar nesillerini yürütecek çocuk bulamazken; bizde çok çocuk var. Çocukların geleceği için çalışmak lazım" dedi. 

İstanbul'da bulunan Değer Ders Evi ve Değer Danışmanlık Şirketleri'nin öncülüğünde Horasan'ın Iğırbığır Köyü İlköğretim Okulu'na çeşitli kırtasiye ve araç gereç yardımı yapıldı. Iğırbığır Köyü için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde köy okuluna kurulan kütüphanenin açılışı ile öğrenci ve velilerine dağıtılacak bin parça giysi, bin adet kitap, kitaplık, masa ve sandalye, 4 adet engelli sandalyesi, 1 adet televizyon, 2 adet VCD, muhtelif kırtasiye ve yiyecek malzemesinin dağıtımı, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Horasan Kaymakamı Ahmet Atılkan, Horasan Belediye Başkanı Hatem Bastem ve Değer Ders Evi Kurucusu Dr. İlhami Fındıkçı'nın da katılımıyla bugün gerçekleştirildi. Doğduğu köyün okulunu kendi şirketleri ile kardeş kurum ilan eden Dr. İlhami Fındıkçı, Erzurum Valiliği ile yapılan yazışmalar sonucunda kardeş kurum ilan edilen Iğırbığır Köyü İlköğretim Okulu'na kütüphane yapıldığını, ayrıca öğrenci ve velilere yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Dr. İlhami Fındıkçı, köyde yaşadığı dönemi hatırlatarak, "İlkokulda okurken sınıf başkanıydım. En önemli görevim, kışın okula günde 3 adet tezek getirilmesini sağlamaktı" diye konuştu. 

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise ailelere nasihatte bulundu. Çocuk büyütmenin, topluma kazandırmanın önemine dikkat çeken Vali Güvenç, şöyle konuştu: 

"Avrupalılar, Amerikalılar, Japonlar çocuk bulamıyor. Ciddi, ciddi düşünüyorlar. Almanların bir araştırmasına göre 2300 yıllarında dünya üzerinde Alman nesli diye bir nesil kalmayacak. Bizde ise çocuk çok. Geriden de geliyor. Bu çocukları iyi yetiştirmek, iyi bir gelecek hazırlamak için çok çalışmak lazım."
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 19:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?