8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Projeler sergilendi

Erzurum'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Fen Bilgisi ve Matematik Alanında Küçük Mucitlerin Projeleri" sergisi bugün açıldı. Sergide Erzurum, Erzincan ve Trabzon'dan katılan ilköğretim öğrencilerinin TÜBİTAK tarafından seçilen 21 projesi yer aldı.

Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenen serginin açılışını, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak birlikte yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, sergide yer alan projeler incelendi. İlköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından 84 proje arasından seçilen 21 proje, katılımcıların beğenisini topladı. Küçük mucitlerin projeleri büyüklere dudak uçuklatırken, Trabzon'dan gelen öğrencilerin sergilediği "Fraktal Kasaba" ve Erzurumlu öğrencilerin geliştirdiği "Çivi atar, manyetik silah" ise en çok ilgi çeken projeler oldu. Öğrenciler "Fraktal Kasaba" projesinde düzensiz yapılaşma yerine sade ve güzel kentleşme, "Çivi atar, manyetik silah" projesinde de manyetik alan basıncıyla itme kuvvetini keşfettiklerini belirttiler.

İki gün süreyle açık kalacak sergi sonrasında 21 proje arasından 4 tanesinin seçileceği ve TÜBİTAK yarışmasında boy göstereceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 17:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?