6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü tamamlandı

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Ilıca yolu üzerinde yapılan Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü inşaatının bitirilerek teslim alındığını söyledi.

Budak, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nün 5 bin 800 metrekare oturma alanına sahip olduğunu belirterek, tesis bünyesinde 300 kişilik çok amaçlı salon, 12 derslik 2 laboratuvar, 5 rehber odası, sosyal tesis bölümünde kantin, yemekhane, televizyon salonu, dinlenme salonu ile berber kuaför bölümleri bulunduğunu açıkladı.

Tesisin eğitim görevlileri bölümünde 27 süit oda, revir, doktor odası, muayene odası, çamaşırhane bölümlerinin mevcut olduğunu anlatan Budak, tesisin yatakhane bölümünde ise 256 yatak odası bulunduğunu, aynı anda 540 öğretmenin bu hizmet tesisinden eğitim amacıyla yararlanabileceğini kaydetti.

300 kişilik çok amaçlı salonun aynı anda 3 dile tercüme yapılabilecek nitelikte inşa edildiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Budak, "Tesis yılın 12 ayında Türkiye'nin her yöresinden öğretmenlerin eğitimlerini yapabilmeleri amacıyla yapılmıştır.

Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü hem ülkemize hem de Erzurum'un eğitim ve öğretimine, bölge turizmine bir ivme kazandıracaktır. Tesisin donatımı temel eğitime destek programı çerçevesinde, finansmanı Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan ödenekten Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilecektir. Donatımın gerçekleştirilmesi çalışmalarına başlanılmış olup, bitimiyle birlikte öğretmenlere hizmet vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 03:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?