9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Oltu'da okullara kitap yardımı

Erzurum'un Oltu İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçe merkezindeki 17 okulun tamamına ve köy ilköğretim okullarına 4 bin adet kitap yardımı yapıldı.

Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan'ın birlikte dağıttıkları kitaplara okul müdürleri ve öğretmenler bir hayli memnun kaldı. Kaymakam Yaran, dağıtılan kitapların birer süs eşyası olarak okul kitaplıklarında yer almaması gerektiğini belirterek, öğrencilerin kitap okumaları konusunda teşvik edilmesi gerektiğinin önemine işaret etti. Yaran, "Öğrencilerimizi kitap okumaları için teşvik etmeliyiz. Öğretmenlerimize bu konuda büyük görev düşüyor. Okuma alışkanlığı kazandırılan öğrencilerin okullarındaki diğer derslerde de başarılı oldukları böylesine ortadayken öğretmenlerimiz öğrencilerine bu alışkanlığı adeta birer nakış gibi işlemeliler" dedi.

Bu anlamda en çok kitap okuyan öğrenciye bir altın hediye verileceğini de hatırlatan Kaymakam Yaran, dağıtılan kitapların tamamının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu kaydetti. Okullara kitap yardımının süreceğini belirten Kaymakamı Yaran, "Okuma alışkanlığını öğrencilerimiz, önce aile içinde, sonra okulda ve daha sonra da çevresinin okumaya yönelik tutumuyla edinebilir, geliştirebilir. Öğretmenlerin öğrenci velilerine de bu bilinci aşılamaları gerekir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan da Oltu Kaymakamlığı'nın yapmış olduğu kitap yardımından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Ülkemizde kitap fiyatları biraz pahalı olduğu için çoğu öğrencimiz kitap alamamaktaydı. Bu anlamda öğrencilerimizin bir bahanesi kalmadı. Öğretmenlerimizin de yönlendirmesiyle öğrencilerimiz artık kitap okuyacaklardır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 18:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?