7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Atatürk Üniversitesi'nden yeni eğitim yılına merhaba

Atatürk Üniversitesi 2005-2006 öğretim yılı düzenlenen törenle açıldı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda bugün yapılan açılış töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, son günlerde ülke genelinde yaşanan terör hadiselerini kınadığını belirterek, "Şehit yakınlarının acısını yürekten paylaşıyorum" dedi.

2004-2005 öğretim yılı mezuniyet töreninde bir şehit anasını başı örtülü olduğu için tören salonuna almadığı gerekçesiyle ismi gündeme gelen ve günlerce kamuoyunda tartışılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, açılış konuşmasında, terör olaylarına tepki göstererek, "Şehit yakınlarının acılarını yürekten paylaştığı belirtmek istiyorum. Terör mağduru gazilerimize acil şifalar diliyor, şehitlerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum" diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz'ın bu ifadeleri salondaki davetlilerden büyük alkış aldı.

Sözde soykırım iddialarının yoğunluk kazandığı, KKTC konusunda yapılan diretmeler ve şehit cenazelerinin kaygı verici olduğunu dile getiren Rektör Sütbeyaz, Türk milletinin bu sıkıntıları el birliği içerisinde aşabileceğini söyledi. Bilginin günümüzün en stratejik unsuru olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz, Atatürk Üniversitesi'nin de çağdaş bilim anlayışı içerisinde her geçen dünya üniversiteleri arasında mesafeler kat ettiğini belirtti.
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise konuşmasında geçtiğimiz yıl yapılan öğretim yılı açılış töreninde 17 Aralık, bu yıl ise 3 Ekim sendromu yaşadıklarını dile getirdi.

Terör örgütünün artık halk desteğini yitirdiğini dile getiren Vali Güvenç, "Halk desteği tamamen bitmiştir. Yapılan eylemler analiz edildiğinde görülecektir ki, yapılan elemler bireysel eylemlerdir. Verilen kayıplara rağmen ciddi bir başarı elde edilmiştir. Halk desteği bitmiş örgütte 2-3 genç çocuk yollara mayın döşeyerek eylemler yapmaktadırlar. Türk Silahlı Kuvvetlerimize müteşekkiriz. Yaşanan bu sıkıntılar halkımıza demokrasi kültürünü birarada yaşama kültürünün yerleşmesine katkı sağlamıştır. Milli birlik ve beraberlik içerisinde yaşama kültürü benimsenmiştir" şeklinde konuştu.

2005-2006 öğretim yılı sebebiyle düzenlenen törende öğrenciler adına konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencilerinden Utku Keser, öğrenciler olarak bilgi edinme yerine bilginin kaynağına ulaşmak durumunda olduklarını belirterek, çağın gereği gerekli donanımları kazanmak için çok çalışmak mecburiyetinde olduklarını kaydetti.

Tören sonunda TÜBİTAK teşvik ödülü kazanan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikrettin Şahin'e Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz tarafından bir şilt verildi. Açılış töreni için Erzurum'da bulunan Nahcivan Devlet Üniversitesi Müzik ve Folklor Topluluğu tarafından davetlilere bir de gösteri sunuldu. Atatürk Üniversitesi'nde 12 Fakülte, 21 Yüksekokul, 6 Enstitü, 15 Araştırma Merkezi'nde 2 bin 500 öğretim görevlisi ve 43 bin öğrenci yeni öğretim yılına 'merhaba' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:35:40
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 16:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?