6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Bakan Eker, Tarım Şenliği'nde

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti'nin siyasete de farklı bir anlayış getirerek, halka açıldığını, geçmişte siyasi partilerin aile şirketleri gibi yönetildiği söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Organik Tarım Şenliği'ne katılmak üzere dün Erzurum'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle sohbet etti.

Türkiye'de AK Parti iktidarıyla çok büyük işlere imza atıldığını dile getiren Bakan Eker, "Çok süratle giden bir otomobil düşünün. Çevrenizdekileri çok fazla fark edemezsiniz. Biz de hükümetimiz döneminde süratli bir şekilde hizmet ediyoruz. Bunun için yaptıklarımız fark edilmeyebilir. Ancak bilinmesi gerekir ki, bu dönemde bir çok mesele çözüme kavuşturuldu, bir çok mesele de hallolma yolundadır" dedi.

AK Parti'nin çok sıkıntılı bir dönemde iktidara geldiğini hatırlatan Bakan Eker, "Her türlü sıkıntının, eziyetin yaşandığı bir dönemde AK Parti, halkın umudu oldu. Yaptığımız bu işlerde teşkilatlarımızın payı büyüktür. Çünkü onlar, bizimle halk arasında her zaman köprü oldular. Bunun için teşkilatın bütün kademelerinin çalışmalarını önemsiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de geçmişte siyasi partilerin aile şirketleri gibi yönetildiğine dikkat çeken Bakan Eker, AK Parti'nin siyasete de farklı bir anlayış getirerek halka açıldığını kaydetti. Erzurum'un da bir çok alanda sıkıntılar yaşadığını, bu meselelerle birlikte imkanları da olan bir şehir olduğunu anlatan Bakan Eker, Et Balık Kurumu'nun (EBK) yeniden canlandırılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Eker, "Bu bağlamda EBK özelleştirme kapsamından çıkarıldı. EBK yeniden aktif olarak üretime geçecek. Gerekli rehabilite çalışmalarını başlattık. Bunun yanı sıra arazilerin çok parçalı olmasından dolayı verimli üretim yapılamıyordu. Toprakların bütünleştirilmesi konusunda da çalışma içerisindeyiz. Hayvancılığa 2005 yılı içerisinde 1 katrilyon destek sağladık. Erzurum hayvan varlığı anlamında Türkiye'nin ilk sıralarında yer alan bir ilimiz. 500 bin büyükbaş ve 1 milyon küçükbaş hayvan varlığının bulunduğu Erzurum'da bu çalışmalarla hayvancılıkta da ciddi verim artışı olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 19:06:26
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 22:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?