9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Yatırımlar yolda

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Köy Hizmetleri'nin İl Özel İdaresi'ne devriyle iki kurumun birleştiğini ve daha da güçlendiğini, 2006 yılının yatırım yılı olacağını söyledi.

İl Özel İdaresi'nin bir mahalli idare birimi olduğunun altını çizen Sodan, hükümetin Mahalli İdareler Reformu çerçevesinde yerel nitelikli hizmetlerin İl Özel İdaresi'ne devredildiğini hatırlattı. Sodan, "Bundan sonra İl Özel İdareleri Köy Hizmetleri'nin yaptığı görevleri de yürütecektir. 2005 yılının Mart ayından itibaren birleşme olmuştur ve bu tarihten sonraki Köy Hizmetleri'nin görevlerini İl Özel İdaresi yürütmektedir. 2006 yılı içinde İl Özel İdaresi bütçesini ve programlarını yapmıştır. İl Genel Meclisi ile görüşülerek kabul edilen 2006 yılı İl Özel İdare Bütçesi 94 milyon YTL olmuştur. Bunun 18 milyon YTL'sini yatırımlara ayırdık. Bu 18 milyon YTL'nin 6 milyon YTL'sini köy yollarına, 3 milyon 750 bin YTL'sini sulamaya, 3 milyon 500 bin YTL'sini içme suyuna, 2 milyon 500 bin YTL'sini inşaat iskan işlerine, 2 milyon YTL'sini taşıt alımına ayırdık. Bu paralarla köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon gibi hizmetlerini yerine getireceğiz. Bundan böyle İl Özel İdaresi hizmetleri tasarruf ve verimlilik politikası çerçevesinde yerine getirilecektir. Bütün kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaktayız ve kullanmaya devam edeceğiz. Bizim hizmet alanımızdaki 975 köyümüz, 533 ünite olmak üzere bin 508 yerleşim yerine hizmet götürmekteyiz. Ayrıca hükümetimiz yine KÖYDES Projesi çerçevesinde 2006 yılında bize 45 milyon YTL ye yakın bir ödenek gönderecektir. İlk dilim olarak ise 13 milyon YTL gönderileceği bildirildi. Bu ödeneğin programını yaptık ve bakanlığa gönderdik. Kalan ödeneğinde yol, kanalizasyon içme suyu ve sulama olarak bakanlığa teklifini yaptık. KÖYDES programı çevresinde ödenek geldikçe hizmetleri, hizmet satın almak suretiyle yerine getireceğiz" dedi.

Araç parkının yaklaşık yüzde 60'ının 15-20 yaşında ve ekonomik ömrünü doldurmuş durumda olduğunu da kaydeden Sodan, geçen yıl 2 milyon YTL'lik iş makinesi aldıklarını ve kaynak elde ettikçe araç parkının yenileneceğini vurguladı. 2006 yılı iş sezonunun henüz açılmadığını da söyleyen Ramazan Sodan, kuzey ilçelerinde çalışmaların yavaş yavaş başladığını, nisan ayı ile birlikte ise tüm il genelinde çalışmalara başlanacağını söyledi. Kış aylarında kar mücadelesi yaptıklarını hatırlatan Sodan, yeterli sayıda personellerinin bulunduğunu ve 1000'e yakın işçi ve 150 kişilik memur kadrosuyla hizmet verdiklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 14:46:37
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 14:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?