6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Hedef 1 milyar dolarlık ihracat

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, Doğu Anadolu Bölgesi'nden yapılan ihracatın bir önceki yıla oranla yüzde 24 oranında artış gösterdiğini açıkladı.

Kabakuş, 2004 yılının ilk 11 aylık bölümünde bölgeden komşu ülkelere 687 milyon dolarlık ihracat yapılırken, bu yıl ilk 11 aylık dönemde 851 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

Hedeflerinin yıl sonuna kadar 1 milyar dolarlık ihracat yapabilmek olduğunu dile getiren DAİB Genel Sekreteri Kabakuş, Doğu'dan yapılan ihracatta milyar dolar rakamlarının telaffuz edilmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Hükümetin doğudan yapılan ihracatın artırılmasına yönelik özel çabalarının yanı sıra DAİB olarak bölgede ihracatçılara yönelik yapılan eğitim çalışmalarının ihracatta sağlanan artışta önemli bir faktör olduğunu belirten Kabakuş, bölgedeki ihracatçı sayısının da ihracat rakamına oranla her geçen gün biraz daha arttığına dikkat çekti.

İhracatta yaşanılan sorunların aşılması için mahalli idarelerde iyi bir diyalog içerisine girilerek çözüme kavuşturulduğunu anlatan Kabakuş, yıl sonuna kadar 1 milyar dolar ihracat rakamının yakalanması için yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettirildiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 13:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?