9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

DAİB'de görev değişikliği

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Polat, ihracatçılara sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması ve çeşitlendirilmesi için çaba harcayacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul toplantısında (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Kamil Polat, bugün birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve yeni seçilen Yönetim Kurulu üyelerini tanıttı ve önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları anlattı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, son 2 dönemde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Hüseyin Efendioğlu ve yönetimine teşekkür etti.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Polat ise, yeni bir heyecanla yeni bir döneme başladıklarını belirterek, "Yaptıklarımızı daha iyi yapabilmek ve eksiklerimizi gidermek için kararlar alacağız. Kurulan birlikteliği korumak, geliştirmek ve güçlendirmek konusunda kararlıyız. Ülke kalkınmasında üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Bölge ihracatının yakalamış olduğu yüksek değerli artış trendini, kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. İhracatçılarımıza sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması ve çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Kamil Polat'ın başkanlığını yaptığı DAİB Yönetim Kurulu'nda İbrahim Turan, Gürbüz Öztürk, Hasan Arı, Ahmet Çebi, Bekir Okur, Kemal Aras, Faruk Saraçgil ve Resai Bayram yer aldı.
Toplantının son bölümünde ise DAİB yeni yönetiminin yaptığı ilk toplantıda aldığı kararlar açıklandı. Yönetim Kurulu'nun, iç gümrükleme, harç istisnası, özel fatura kapsamında ihracat, standart kontrol belgesi, bankacılık, teşvik ve sınır ticaret merkezleri konusundaki kararlarını anlatan Genel Sekreter Fikret Kabakuş, şunları kaydetti:

"Bölgemizde iç gümrüklerin sınır kapılarına en yakın il veya ilçelerde yapılmasını istiyoruz. Harç istisnası bölgesi bir önceki yıl 50 bin YTL ihracat yapmış olan firma yetkililerine verilmelidir. Bölgemizde standart kontrol belgesi verebilecek düzeyde laboratuarlar olmamasına rağmen kontrol belgesi aranması kaldırılmalıdır. Eximbank, banka teminat oranlarının düşürülmesi ve firmaların yöredeki gayri menkullerinin teminat olarak kabul edilmesi sağlanmalıdır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan dezavantajlardan dolayı diğer bölgelere nazaran kalkınmışlık düzeyi her geçen yıl daha da gerilemektedir. Şu anda uygulanan teşvikler yeterli değildir. Verilmekte olan teşviklerin yüzde 25 oranında bölgenin cazibesi artırılmalıdır. Sınır ticaret merkezlerindeki, Sarısu, Kapıköy, Esendere, buralardaki alt yapı eksiklikleri giderilerek, personel ve fiziki şartlar bir an önce iyileştirilmelidir."

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 21:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?