6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

'EBK'nin özelleştirilmemesi büyük hizmettir'

Öz-Gıda İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Özkan Günsüz, Erzurum Et Balık Kurumu'nun (EBK) resmen özelleştirme kapsamından çıkarılarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devredilmesi kararının bölge tarımı için son derece önemli olduğunu açıkladı.

Günsüz, bugün sendika binasında yaptığı basın toplantısında, 1992 yılından beri özelleştirme kapsamında olan Erzurum EBK'nın ülke genelindeki 40 kombinadan, özelleştirilmeyen 7 fabrikadan biri olduğunu kaydetti.

1992 yılında ülke genelinde özelleştirilmek istenen 40 fabrikadan bugün sadece 7'sinin özelleştirme kapsamı dışında kaldığını ifade eden Günsüz, "Erzurum, Ankara, Adapazarı, Diyarbakır, Van, Bingöl ve Adana kombinaları Tarım Bakanlığı'na devredilmiştir.

Erzurum EBK artık özelleştirme kapsamından çıkmış ve bölge besicisine, tarımına hizmet için Tarım Bakanlığı'na devredilmiştir. Bu yanlışı gören ve düzelten AKP hükümetini bu kararından dolayı alkışlıyoruz" dedi.

Erzurum EBK'nın özelleştirme kapsamında bulunduğu sırada kendilerine her konuda destek sağlayan bölge basınına, siyasi parti temsilcilerine, bölge milletvekillerine, sivil toplum örgütlerine ve EBK çalışanlarına teşekkür eden Özkan Günsüz, alınan kararın bölge tarımı için son derece önemli olduğunu ve hükümet yetkililerine bu yaklaşımlarından dolayı şükran duyduklarını dile getirdi.

Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte EBK'nın özelleştirme kapsamından çıkması olmak üzere çifte bayram kutladıklarını kaydeden Günsüz, yıllarca bu kararın yanlışlığını anlattıklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 16:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?