6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

İnönü'den gençlere tavsiye

Eski Dışişleri Bakanı Erdal İnönü, tarihin tüm yönleriyle bilinmesi durumunda gençlerin Atatürk'e olan hayranlıklarının da bir kat daha artacağını söyledi.

Sabah Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki törenlere katılan Erdal İnönü, daha sonra Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Atatürk'ü Anarken" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. İnönü, öğretim üyeleri ve öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta Atatürk'ü ve onunla geçen anılarını anlattı. Atatürk'ün ölümünde kendisinin 12 yaşında olduğunu söyleyen İnönü, Atatürk'ün büyük Nutku'ndan bölümler okuyarak değerlendirmeler yaptı.

Erdal İnönü, Atatürk'ün sürekli kendilerini ziyaret ettiğini; ancak kendisiyle sadece iki kez birebir görüşebildiğini söyledi. Gençlerin Türk tarihi ve kurtuluş mücadelesi hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığını dile getiren İnönü, tarihin ayrıntılarının bilinmesi durumunda gençlerin Atatürk'e olan hayranlıklarının da bir kat daha artacağını ifade etti.

İnönü, büyük devlet adamlarının çok farklı özellikleri bulunduğunu, Atatürk'ün de bu tür özelliklere sahip bir insan olduğunu kaydetti. Babasının Atatürk'ün siyasi dehasının askeri dehasından fazla olduğunun defalarca altını çizdiğini vurgulayan İnönü, her ülkenin destanları olduğunu; ancak Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nın tarihteki en büyük destan olduğunu bildirdi. Gençlere Atatürk'ün Nutku'nu okumalarını tavsiye eden İnönü, büyük hedeflere ulaşmak için karşılaşılacak küçük engellerin zaman kaybedilmeden aşılması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin alkışlarıyla destek verdiği İnönü'ye Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz tarafından bir şükran plaketi takdim edildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdiği konserin ardından oditoryumda "Fotoğraflarla Atatürk Sergisi" açıldı. Sergiyi Rektör Sütbeyaz ile gezen Erdal İnönü, Atatürk fotoğraflarını tek tek inceledi. İnönü, öğleden sonra saat 15.00'te Erzurum'dan kalkan uçakla İstanbul'a hareket edecek.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 16:53:18
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 16:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?