6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Öğrencilerin yol çilesi

Erzurum'un Dutçu Köyü'nde okul servis araçları bulunmayan 44 öğrenci, 3 kilometre mesafedeki okula yürüyerek gidip geliyorlar.

Erzurum-Bingöl karayolu üzerindeki Dutçu Köyü'nde ortaokul bulunmadığı için 44 öğrenci her gün 3 kilometrelik yolu yürüyerek Yıldızkent Semti'ndeki Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim okuluna gidiyorlar. Ailelerinin maddi imkanları olmadığı için okul servisi bulunmayan köyde, öğrenciler okumak uğruna her türlü fedakarlığa katlanıyor.

Yeni Belediyeler Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Palandöken Belediyesi'ne bağlanan köyde vatandaşlar devletin öğrencilere servis tahsis etmesini veya köye bir ilköğretim okulu yapmasını istiyorlar. Köyün artık Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir mahalle olarak göründüğünü ve köyün Yıldızkent Semti'ndeki Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim Okulu'na 3 kilometre mesafede olduğunu belirten vatandaşlar, kış mevsimi öncesinde yetkilileri tedbir almaya çağırıyor. Sabah köy çıkışında toplanan öğrenciler daha sonra Erzurum-Bingöl karayolunu kullanarak okumak uğruna 3 kilometrelik mesafeyi yürüyorlar. Uluslararası yolda büyük bir tehlike altında yürüyen çocuklar, "Okumak istiyoruz. Ancak bu yollarda okumak uğruna da ölmek istemiyoruz" diye konuştu.

Köy muhtarı Abubekir Ürüşan, okul yapılması için kendisine ait arsayı okul için tahsis edebileceğini belirterek, öğrencilerin bu şekilde sıkıntısının giderilebileceğini dile getirdi.

Bazı öğrenci velileri ise, imkanları olmadığı için okul servisi kiralayamadıklarını, bu şekilde devam ederse özellikle kız öğrencilerini okula gönderemeyeceklerini ileri sürdü. Ağır kış şartları karşısında öğrencilerin okula devam etmelerinin zor olacağını belirten veliler, "Yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 07:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?