7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Anne adaylarına il sağlık müdürlüğünden öneriler

Erzurum Sağlık İl Müdürü Ali Daştan, yaptığı yazılı açıklamada, anne sütü ve emzirmenin faydalarına değindi. Açıklamada, anne sütünün bebekler için önemli bir besin olduğunu belirten Daştan, şu bilgilere yer verdi:

"Anne sütü, her zaman temiz ve mikropsuzdur. Bebeği solunum yolu hastalıklarından, ishallerden ve tüm enfeksiyonlardan korur. Anne sütü en doğal ve en taze besindir. Anne sütü en ideal besindir. Çünkü içinde bebeğin büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan yağ, karbonhidrat, protein ve su gibi tüm temel besinleri içerir. Anne sütü alan bebeklerde kansızlık az görülür. Anne sütüyle beslenen bebekler anne sütünün içeriğindeki demir ve fosfor nedeniyle diğer bebeklerden daha zeki olur. Anne sütü bebekle anne arasında çok özel bir sevgi bağı kurulmasına neden olur."

Erzurum Sağlık İl Müdürü Ali Daştan, emzirmenin anneye olan faydalarını da şöyle sıraladı:

"Emziren anne doğum sonrası daha kolay kilo verir. Emzirme doğum sonrası rahmin toparlanmasını hızlandırdığından doğum sonu kanamaları daha az olur. Emziren annelerde meme, rahim ve yumurtalık kanserlerine daha az rastlanır. Başarılı emzirme annenin bebeğinin emzireceğini düşünmesi ve bunun başaracağına inanması ile başlar. Nasıl emzireceğini bilen anne kendine güven duyar. Anneler bebeklerini yeterli sayıda ve miktarda gece ve gündüz bebek her ağladığında emzirirlerse, emzirme gebelikten korunma yöntemi olarak kullanılabilir."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 15:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?