8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Maskeli serumlu eğitim

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar, hastane bünyesinde kurulan okul sayesinde hem tedavi oluyor, hem de eğitimlerini aksattırmadan devam ettiriyorlar.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek olarak kurulan okulda, uzun süreli tedavi gören öğrencilerin eğitim-öğretimlerinin devam ettirildiğini söyledi. Kronik tedavi gören öğrencilerin hastanede hem tedavi olduklarını hem de eğitimlerinden geri kalmadıklarını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Aktaş, "Buradaki eğitim ve öğretim hasta çocuklarımıza psikolojik destek sağlıyor. Hastalarımızdaki psikolojik travmayı azaltmak için başlatılan bu uygulama son derece yararlı olmaktadır. Öğrencilerimiz evlerinden ve okullarından uzak olduklarını burada kısmen unutuyor. Hastanede oluşturduğumuz okulda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş bir ilköğretim okulu öğretmeni görev yapıyor. Çocuklarımız burada yatağa bağlı kalmadan hastane ortamında okul havasını da teneffüs edebiliyorlar. Okulun ve öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulu'nda görevlendirilen öğretmen Murat Aybar ise, sınıf mevcudunun sürekli değiştiğini belirterek, ortalama her gün 20 öğrenciye günün belirli saatlerinde eğitim verildiğini söyledi.
Sınıf olarak tahsis edilen odada öğrenciler için sandalye, yazı tahtası, bayrak, tablolar gibi ilköğretimde bir sınıfta bulunması gereken her türlü gereçler bulunuyor. Pijamalarıyla, ağızlarındaki maske ve kollarındaki serumlarla eğitimlerini sürdüren öğrenciler ise hastane ortamında okul heyecanını yaşıyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 17:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?