7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Hastanede rehin skandalı!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden 45 günlük bebeğin cenazesi, hastane masrafları ödenmediği gerekçesiyle ailesine teslim edilmiyor. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Aktaş, "Cenazenin hastanede rehin tutulması gibi bir olay söz konusu değildir. Biz yasalar çerçevesinde hastaların resmi hasta ise gerekli belgelerini değilse, faturasını ödemesini istiyoruz" dedi.

Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Parmaksız Köyü'nden Ömer Yavuz, hamile olan ve resmi nikahı olmayan eşi Jale Orhan'ı doğum sancıları sebebiyle 45 gün önce Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ne götürdü.

Burada yapılan ilk muayenesinin ardından genç anne adayı Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Genç anne hastaneye yatırıldıktan bir gün sonra biri erkek, diğeri kız ikiz bebek dünyaya getirdi. Erken doğum sebebiyle gelişimlerini tamamlamadıkları belirlenen bebekler, kuveze konularak tedavi altına alındı.

Doğumdan 10 gün sonra ikizlerden erkek olan bebek hayatını kaybetti. Baba Ömer Yavuz, sosyal güvencesi olmadığı için çocuğunun cesedini alamadı. Daha sonra Hastane idaresi kendisine 2 milyar liralık senet imzalattırarak ölen bebeğinin cenazesini teslim alan baba Ömer Yavuz, köyüne dönerek çocuğunu köy mezarlığına defnetti. Hayatta kalan diğer çocuğunun yanına koşan baba günlerce kızının iyileşmesi için dua etti. 42 gün süren yoğun tedaviye rağmen Ömer Yavuz'un ikinci çocuğu da hayatını kaybetti. Hastane yönetimi bu kez kendisine tam 12 milyar 750 milyon lira fatura çıkardı. Hastane yönetimi, parayı ödeyemeyen babanın ölen ikinci çocuğunu cenazesini babasına teslim etmedi.

Beş gün önce ölen çocuğunun cenazesini almak için çalmadık kapı bırakmayan baba Ömer Yavuz, bir türlü çocuğunu hastaneden çıkaramadı. Resmi nikahı bulunmadığı için Yeşil Kart alamayan, eşinin 15 yaşında olması sebebiyle resmi nikahını da yaptıramayan çaresiz baba, önce Hınıs Kaymakamlığı'na, sonra Erzurum Valiliği'ne müracat etti.

Buralardan da sonuç alamayan baba Ömer Yavuz, son çare olarak bugün Hastane Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş ile görüştü. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Aktaş, olaydan bugün haberdar olduğunu belirterek, hastanın resmi nikahı bulunmadığını, Yeşil Kart sahibi olmadığını, kendilerinin bu konuda yetkilerinin bulunmadığını ifade etti.

Hastanede 42 gündür hastanın tüm tedavilerinin yapıldığını hatırlatan Başhekim Prof. Dr. Aktaş, "Burası da bir devlet kuruluşu. 12 milyar 750 milyon lira bir fatura çıkarılmış. Hastanemize ödenen miktar sıfır. Cenazenin hastanede rehin tutulması gibi bir olay söz konusu değildir. Biz yasalar çerçevesinde hastaların resmi hasta ise gerekli belgelerini değilse, faturasını ödemesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 13:55:57
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?