19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Erzurum'da 2 çocuk daha hastanelik oldu

ZURUM'un Tekman İlçesi'ne bağlı Karlıca Köyü'nden 4 çocuğun ölümü sonrasında aynı ilçeye bağlı Dengiz Köyü'nde rahatsızlanan 2 çocuk daha Erzurum'a getirildi. Numune Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Tekman'a bağlı Dengiz Köyü'nde aniden rahatsızlanan 1 yaşındaki Hasan ve 2 yaşındaki Hüseyin Tunç kardeşler, dedeleri Nazım Tunç tarafından Tekman Sağlık Ocağı'na götürüldü. Yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevkedilen Tunç kardeşler, Numune Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Torunlarının bir anda rahatsızlandığını söyleyen Nazım Tunç, “İki torunumunda ateşi çok yüksekti. Kusmaya başladıklarında hemen sağlık ocağına götürdüm, sonrada buraya geldik” dedi. Çocuklara serum verilirken, her iki kardeşin de hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

KUŞ GRİBİ İDDİALARI ASILSIZ

Bu arada Erzurum Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 10 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Dr. Daştan, Karlıca Köyü'nde 2 hafta içinde 4 çocuğun ölmesinin ardından aynı rahatsızlık belirtisi gösteren 10 çocuğun da dün Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığını hatırlattı. Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonunun belirlendiğini belirten Dr. Daştan, “Çocuklar kontrol amacıyla hastanede tutuluyorlar. Çocukların kuş gribine yakalandıkları şüphesi ise gerçek değil” diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 14:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?