8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AB'den içkili mekan isteği

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Temsilciliği Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Martin Dawson, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Konsolos Helga Bart, Fransa Büyükelçiliği Birinci Katibi Catherine Robinet ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Danışmanı Sema Kılıçer'den oluşan 4 kişilik heyet, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve illerinde reformların nasıl uygulandığı konusunda bilgi edinmek amacıyla Erzurum'a geldi. 

Vali Celalettin Güvenç ile basına kapalı olarak 1.5 saat görüştükten sonra gazetecilere açıklama yapan Dawson, ziyaretlerinin amacının, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde özellikle reformların uygulanmasında kaydettiği ilerlemeyi yerinde görmek olduğunu söyledi. Dawson, delegasyon olarak Ankara'da bulundukları yerden reformlar hakkında sağlıklı değerlendirme yapmanın her zaman mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti: 

"İllere yaptığımız ziyaretlerde Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecinde uygulanan reformların ne derece uygulamaya geçirildiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Bu yüzden illeri ziyaret ediyoruz. İllerde valilerle ve diğer yetkililerle görüşmeler yaparak, durumu daha yakından anlayabilmeyi amaçlıyoruz. Reformların ne derece uygulamaya geçirildiğini öğrenmeye çalışıyoruz." 

Dawson ayrıca, farklı illerden de yine bilgiler toplayacaklarını belirterek, toplanan bilgilerin Ekim ayı sonunda hazırlanacak ilerleme raporuna yansıtılacağını kaydetti. Dawson son olarak, bir gazetecinin toplantıya jandarma ve emniyet yetkililerinin de katılma nedenini sorması üzerine, "Jandarma ve polis yetkililerinin toplantımızda bulunması normal. Çünkü bildiğiniz gibi Türkiye'de önemli reformlar kapsamında adli reformlar da yer aldı. Bu nedenle uygulamalar hakkında bilgi alabilmek amacıyla adli makamlarla görüşüyoruz" dedi.
Vali Güvenç ise, Emniyet Müdürü Kamil Çolak ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay İrfan Şahin'in de katılımıyla yaptıkları toplantının verimli geçtiğini belirterek, toplantıda demokratikleşme ve insan hakları konularını ele aldıklarını bildirdi. 

Öte yandan, bu bölgeye turistlerin gelmek istememe sebeplerinden birinin alkol tüketiminin yapıldığı yerlerin az olması olduğunu ileri süren heyet, Vali Güvenç'e belediyelerin bu tür yerlere daha fazla ruhsat vermesi teklifinde bulundu. Vali Güvenç ise Erzurum'da turistlik yerlerde yeteri kadar bar ve diskoların bulunduğunu ifade ederek, alkol tüketimi yapmak isteyenlere olumsuz etki olmadığını söyledi.
Heyet daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etmek için belediye binasına geçti.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 21:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhan pasin IP: 85.104.209.xxx Tarih : 12.06.2006 18:47:10
dawson ve bunun gibiler pkk yı destekler içki tüketimi az derler kadınlarınız biraz daha açılıp saçılsın derler kıbrıs ı rumlara teslim edin derler vs bunların derdi bizim ab ye sokmak değil ab adı altında sarhoş ayyaş sayğısız sevğisiz benliğini örf adetini unutmuş bir toplum haline sokmak. ilğinç