4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Terör saldırısına kınama

Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, hain saldırı sonucu 10 askerimizin şehit edilmesini kınayarak, her şehit haberiyle birlikte Türkiye’nin yasa büründüğünü söyledi.

Önceki gün Diyarbakır’ın Lice İlçesindeki hain saldırıyı sonucu 9, Hakkari’de de 1 askerin şehit edilmesine Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik tepki göstererek, saldırıyı nefretle kınadığını belirtti. Saldırılara dur deme zamanının geldiğini ifade eden Tetik, “Birileri bu ortamda bayram ederken, vatan evlatlarının evlerinden feryatlar yükseliyor. Buna göz yumulamaz, sessiz kalınamaz. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için el ele verenler, içimizde, hatta Meclis’teki terör destekçileri bayram ederken, şehit olan askerlerimizin evlerinde ise feryatlar yükselmektedir.

Tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerin baba ocaklarına ateş düştü. Anneler ve babalar, güle oynaya vatan borucunu ödemeleri için asker ocağına gönderdikleri ve terhis olmalarını bekledikleri yavrularının acı haberleriyle yıkıldılar. Her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş olan bu güzel vatanımızı bölmeye, parçalamaya, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan içimizdeki vatan hainlerinin ve onların Meclis’teki uzantılarının güçleri yetmeyecektir. DTP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının hiç bekletilmeden kaldırılmasını istiyoruz.”diye konuştu.


Türkiye’nin, tarihin her döneminde çeşitli bölme ve parçalama operasyonlarına muhatap olduğunu kaydeden Tetik, “Vatanın bölünmez bütünlüğünü her zamanda ve her zeminde muhafaza edeceğiz. Terör örgütü, bu menfur saldırılarla milletimizin birlik ve beraberliğine kastettiğini sanmaktadır. Halbuki durum bunun tam tersidir. Milletimizin direnci ve dirayetli duruşu değişmeyecek, daha da güçlenecektir.”dedi.


Kendisinin de bir şehit babası olduğunu hatırlatan Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, Lice’deki hain pusuda şehit düşen her bir asker için en az kendi oğlu kadar üzüldüğünü belirterek, “Tesellimiz, vatan evlatlarımızın şehadet şerbeti içmiş olmalarıdır. Ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu menfur saldırının hesabını muhakkak soracak ve ülkemiz üzerinde oyun oynayan çapulculara haddini bildirecektir, bundan hiç şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?