8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başbakan Erdoğan Erzurum'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak ve bazı tesislerin açılış yapmak üzere Erzurum'a geldi. 

Başbakanlığa ait Ana uçağıyla saat 12.10'da Erzurum Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan, burada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AKP Erzurum Milletvekilleri ile partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Başbakan Erdoğan'ın bindiği seçim otobüsü, alandan şehre geliş güzergahındaki Yeni Mahalle semtinden geçerken, çevresi vatandaşlar ve çocuklar tarafından çevrildi. 

Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunurken, Erdoğan da onları otobüsten selamlayarak karşılık verdi. 

Erdoğan, daha sonra otobüs etrafında toplanan çocuklara oyuncak dağıttı. Alanda Erzurum Bar ekibinin gösterisini izleyen Başbakan Erdoğan, ekip elemanlarını tebrik etti. Başbakan Erdoğan'ın karşılanışı sırasında alınan yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. 

Başbakan Erdoğan, daha sonra aprondan Erzurum Sivil Havaalanı Terminal binasına kadar yürüyerek buranın açılışını yaptı. Erdoğan burada vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı. Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli illerinde 60 okulun temel atma ve açılışlarını Erzurum'dan uydu aracılığıyla yapacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, Erzurum'un "2011 Kış Üniversiade" organizasyonunu alması halinde gerekli altyapı organizasyonlarından birisinin de bu alan olduğunu, alanın modern bir şekilde inşa edildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan buradan yaklaşık 500 araçlık konvoyla şehre hareket etti. 

Başbakan Erdoğan'ın Erzurum ziyaretine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılıyor.
.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2006 Pazar 13:37:02
Güncelleme :2 Temmuz 2006 Pazar 18:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?