9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Özdoğan'dan karikatür tepkisi

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlere tepki olarak Danimarka'ya gidilmemesi ve bu ülke mallarının alınmamasını söyledi. Özdoğan, "Dinle oynayan böyle fikir özgürlüğünün içine tükürürüm" dedi.

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili Özdoğan parlamentoda bugün düzenlediği basın toplantısında, Danimarka Başbakanı Rasmussen'in karikatürlerin yayınlandığı Eylül ayından beri bir özrü bile Müslümanlara çok gördüğünü ifade etti.

Rasmussen'in özür dilememesine gerekçe olarak "fikir özlüklerinden dem vurması" olduğunu kaydeden İbrahim Özdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Rasmussen ve bu karikatürleri savunan Avrupalılar fikir özgürlüklerini yanlış bir yerde arıyorlar. Dinle oynayan böyle fikir özgürlüğünün içine tükürürüm. Bu karikatürler Müslümanların en temel manevi değerlerine ağır, hayasız, saygısız ve vicdansız birer saldırı silahından başka hiçbir şey değildir. Ahlaki sorumluluğun, etik değerlerin değil, hasmane provokasyon niyetlerinin olduğu bir ortamda fikir özgürlüklerinden söz edilemez."

Danimarka'ya gidilmemesini ve mallarının alınmamasını öneren Özdoğan, iktidarı da eleştirdi. Özdoğan, iktidarı "karikatürlere zamanında ve etkin tepki vermemek ve aciz kalmakla" suçlarken, "İspanya Başbakanı Zapatero ile 'Medeniyetler İttifakı' kurduğu cakasını satan hükümetin, kurmuş olduğu medeniyetler ittifakının ne menem bir ittifak olduğu bu olayda görüldü. Bu hükümetin Medeniyetler İttifakı Projesi'nden anladığı tek şey konferans düzenleyip gazetelerde boy göstermektir. Maksat iktidarı sürdürmek adına iktidara yalakalık olsun" iddiasında bulundu.
.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 15:57:28
Güncelleme :23 Şubat 2006 Perşembe 16:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?