9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bakan ziyaretlerini tamamladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uyguladıkları politikalar sonucunda 1,5 katrilyon liralık ilaç tasarrufu sağladıklarını açıkladı.

Partisinin Çat, Aşkale ve Ilıca ilçe olağan kongrelerine katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümet olarak ülkenin geleceğine en iyi şekilde yön vermeye çalıştıklarını söyledi. Sağlık Bakanı Akdağ, iktidara gelmeleriyle birlikte ülkede büyük bir zihniyet değişimine de neden olduklarını ifade etti.

SSK, Bağ-Kur ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı bütün hastanelerde vatandaşların en iyi şekilde muayene edilip, ilaçlarının sıra bekletilmeden verildiğine değinen Sağlık Bakanı Akdağ, uyguladıkları doğru politikalar sayesinde ilaçta büyük bir tasarruf sağladıklarını anlattı. 1,5 trilyon liralık ilaç tasarrufu yaptıklarını ve buna karşılık da yeşil kartla tedavi görenlere 900 trilyon liralık ilaç bedeli ödediklerini kaydeden Sağlık Bakanı Akdağ, "30 milyon SSK'lıya ilaç dağıttık. İlaç dağıtımnda büyük tasarruf sağladık." dedi.

İktidara gelmeleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde görev yapan uzman doktorların ekonomik sorunlarını önemli ölçüde çözdüklerini ve bunun göstergesi olarak hekimlerin muayenehanelerini kapıttıklarına vurgu yapan Sağlık Bakanı Akdağ, "Hastanelerimize tedavi ve muayene olmak için gittiğinizde doktorlar sizlere başka adres gösterirlerdi. Şimdi bunlar yapılmıyor. Bu uygulamaya ne sayın Başbakanımızın ne de benim rızamız yoktur. Hastanelerde kimse artık sizi başka adreslere yönlendiremez." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra hava yoluyla Erzurum'dan ayrıldı

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 20:57:10
Güncelleme :28 Ocak 2006 Cumartesi 21:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?