7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Kar ve buz çalışması sürüyor

Palandöken (Yenişehir) Belediyesi kar ve buz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar’ın yağdığı günden bugüne kadar Palandöken Belediyesi yağan karı şehir dışına taşıyor.
Özellikle ara sokak ve mahalle aralarında çalışmalarını yoğunlaştıran Belediye, Kar ve buz çalışmalarını, 70 işçi, bir kepçe, üç kamyon, bir greyderle sürdürüyor.
Kaldırımları da kar ve buzdan temizleyen Belediye, buzlanmanın önlenmesi içinde gerekli tedbiri alıyor.
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, yaptığı açıklamada, görevlerinin vatandaşa hizmet olduğunu belirterek, “rutin hizmetler aksatılmadan yürütülecek” dedi.
Kar’ın yağar yağmaz kaldırıldığını, metrolojinin hassasiyetle takip edildiğini belirten Birdal, ekiplerinin kışa karşı hazır bekletildiğini söyledi.
Belediyelerin 7 ay gibi bir süre karla ve buzla mücadele ettiğini anlatan Birdal, şunları söyledi:
“Doğu’daki belediyeler batıdaki belediler gibi kış aylarında araç ve gereçlerini dinlendiremiyor ve bakıma alamıyor. Doğu’da ki belediyeler kış aylarında da araç ve gereçleriyle çalışmalarını sürdürmek zorunda kalıyor.
Belediyeler maddi imkânlarını kar ve buz çalışmasına harcıyor. Bu harcamada belediyeleri zor duruma sokuyor.
Doğu’da ki Belediyelerin kışa karşı araç ve gereçlerle desteklenmesi şarttır. Biz bunun adına 'Kar tazminatı' diyoruz. Ankara’da bu konuda diğer Belediye Başkanlarımızla birlikte bu konu üzerinde bir çalışma yaptık. Başbakanımızla da görüştük. Olumlu sinyaller aldık. İnşallah kısa bir süre içerisinde Doğu’daki Belediyelerin bu sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. Ama ne olursa olsun imkanlarımız ölçüsünde vatandaşa hizmeti asla ihmal etmeyeceğiz. Çalışmalarımız aralıksız sürecek”
Öte yandan Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, yeni yıl dolayısıyla da bir mesaj yayınladı. Birdal, mesajında, yeni yılın yeni ufuklar açmasını, yeni umutlarla dolu olmasını, insanlarımıza sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini diledi. Birdal, şöyle dedi:
“ İnsan yaşamında, yeni başlangıçların, atılan her yeni adımın, kuşkusuz büyük önemi bulunmaktadır. Ancak, geride kalan zaman dilimini unutmamak, geçmişte yaşanan olumlu ya da olumsuz olaylardan dersler çıkarmak ve bu dersler ışığında yeni bir başlangıç yapmak, başarıya giden yolun vazgeçilmez koşullarından biridir. Bu duygu ve düşüncelerle 2005 yılının tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını ve bu yeni yılın sağlık, huzur, barış içerisinde geçmesini diliyorum” dedi.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?