7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Kutan'dan tekelleşme uyarısı

Erzurum'da incelemelerini sürdüren Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Star TV'nin satışıyla ilgili olarak, medya faaliyetlerinin yine medya mensupları tarafından, tekelleşme olmadan yapılmasından yana olduklarını söyledi.

Erzurum Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Celalettin Güvenç ile görüşen SP Genel Başkan Vekili Kutan, buradan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'na (ETSO) geçti. ETSO Başkanı Muammer Cindilli tarafından karşılanan Kutan, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılan Ermeni Sempozyumu'nu tek taraflı görüş içerdiği için tasvip etmediklerini ifade etti. Kutan, "Biz istiyoruz ki kaba kuvvete başvurmadan, en aykırı fikirler bile, ölçüler dahilinde açıklansın. Bu ölçüler belli. Milleti zarara sokacak görüşler değil tabii. Bu konferansın başlangıcında katılımcıların neler söyleyeceklerini az-çok tahmin ediyorduk. Tabii bunlara yumurta ve domates gibi şeyler atılmasını da tasvip etmiyoruz. Bunun karşısında başka bir toplantı tertiplenip karşı görüşlerin de yer alacağı tamamen bilimsel bir toplantı yapılabilir, bu yanlışlığa bu tip bir protesto, karşı çıkışla gerçekleştirilebilirdi" dedi. Star TV'nin satış ihalesiyle ilgili sorulan bir soru üzerine de Recai Kutan, şunları söyledi:

"Biz, medya faaliyetlerinin yine medya mensupları tarafından yürütülmesinden yanayız. Tabii tekelleşme olmamasından yanayız. Türkiye'de özellikle özelleştirme faaliyetlerinden sonra bu tip faaliyetlere yerli ve yurt dışı tekel grupların girdiğini görüyoruz. Bu gelişmelerin Türkiye'nin yararına olmadığını görüyoruz. Keşke imkan olsa da bir gazeteci grubu satın alabilseydi".

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 15:02:56
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 15:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?