7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Özdoğan ANAVATAN'a katıldı

Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan ANAVATAN Partisi'ne katıldı. Özdoğan katılım nedeniyle yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Türkiye, her alanda zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir evreden geçiyor. Ülkemiz, iç ve dış tehditlere her zamankinden daha açık hale gelmiştir. Türkiye’nin önündeki fırsatlara akılcı ve millet yararına tutumlar sergilenemediği gibi aynı şekilde Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehditlere de dirayetli ve milli menfaatlerimizi gözeten politikalar geliştirilememiştir.

Diğer taraftan, Türkiye tarihinde hiç görmediği bir “tüccar hükümet” modeliyle yönetilmektedir. Seçim meydanlarında millete verdikleri tüm sözleri unutan, gece yarıları otel odalarında ihale dağıtan AKP hükümeti Türkiye’yi ve Türk milletini yoksulluğa mahkum etmiştir. Bu durumu milleti temsil makamı olan sıfatıma yakıştıramadığım için AKP’den ayrılmıştım. Türkiye bugün kaçınılmaz bir biçimde, milletin önüne yeni seçenekler koymak ve AKP’nin Türkiye’yi mahkum ettiği tek partili sistemden kurtulmak mecburiyetindedir. Bu hususun ne kadar önemli olduğunun kanıtı dünkü Avrupa Parlamentosu’nun aldığı karardır. Türkiye’den AB üyeliği için Sözde Ermeni Soykırımını tanımasını şart koşan bu karar herkesin kendi sosyal veya siyasi konumunu yeniden gözden geçirmesini gerektirecek kadar önemlidir.

Ben Erzurum Milletvekiliyim. Türkiye’ye yapılan böylesi bir ahlaksızlığa karşı seyirci kalamam. Bu karar, Türk Milleti’nin tarihine, geleceğine ve milli haysiyetine ağır bir saldırıdır; milletimize yönelik planların işaret fişeğidir. Bu gelişmelerin en birinci derecede sorumlusu da AKP hükümetidir. Bağımsız Erzurum Milletvekili olarak siyasetteki AKP aymazlığına ve TBMM’nin etkisizleştirilmesi çabalarına demokratik yollardan son verecek bir müdahaleyi gerekli görüyorum. Bu nedenle, TBMM çatısı altında, Türk Milleti’nin hissiyatına tercüman olacak gerçek bir alternatifin ortaya çıkmasına ve yeni bir grubun teşekkül etmesine katkıda bulunmaya karar verdim. Milletin bana verdiği temsil yetkisini gerçek bir milli irade gücünün ortaya çıkması yönünde değerlendirme kararımın hem bizzat seçmenlerimin hem de milletimizin tamamı için hayırlı gelişmelere vesile olacağını düşünüyorum.

Bu itibarla, Türk Milleti’nin genç ve seçkin evladı Sayın Erkan Mumcu’nun liderlik görevini deruhte ettiği ANAVATAN Partisi’ne katılma kararı almış bulunuyorum. Bu kararımla birlikte inanıyorum ki Türkiye yeniden “tüccar siyaset” anlayışından “millet için siyaset” anlayışına yeniden kavuşacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 14:33:34
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?