7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

2011 istişaresi yapıldı

Erzurum’da 2011 yılında düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları teknik ve altyapı çalışmaları devam ediyor.

Bu maksatla Palandöken Kayak Merkezi’nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesislerinde Vali Celalettin Güvenç başkanlığında bir araya gelen bürokrat ve spor camiası bu güne kadar yapılan çalışmaları ve bundan sonra izlenecek yol hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Vali Yardımcıları Kasım Yekeler ve Gürkan Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ilgili kurum yetkilileri ve spor camiasından temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvenç, toplantının amacının, 2011’e her geçen gün biraz daha yaklaşılırken, kim ne yapıyor? neler yapmalı? ve neler yaptı? sorularına cevap aramak olduğunu söyledi. Şu ana kadar 2011 ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Güvenç; “ABD’li firma, Palandöken ve Konaklı bölgeleri için hazırladığı Master Planı bitirme aşamasına geldi. Ayrıca kayak pistlerinin ihaleye esas projelerini de yakın bir zamanda bizlere teslim edecek. Konaklı ve Palandöken’in turizm master planını da hazırlayarak bizlere sunacak. Bu, şu anlama geliyor; Erzurum’da Konaklı ve Palandöken’in gerek hava fotoğrafları, gerek 1/1000’lik haritaları hazır hale getirilirken, bölgede hangi yarış nerede yapılacak, hangi bölgede ne tür konaklama tesisi yapılacak, hangi tarafta sporcularla ilgili tesis kurulacak, göletler nereye yapılacak, suni kar makineleri bu göletlerde nerelere kurulacak, hangi yeni tesisler yapılacak hepsinin tamamı bu master planla belirlenmiş olacak.” dedi. Master Plan’ın hazırlanmasından sonra işlerin planlandığı gibi hızlı bir şekilde yapılacağını da kaydeden Vali Güvenç, takvimde herhangi bir sapmanın olmadığını, çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini kaydetti.

Toplantıda kayak kulüplerinin ve otellerin de sıkıntılarını dinleyen Vali Güvenç ve beraberindeki heyet, amaçlarının şu aşamada mevcut bir durum değerlendirmesi yapmak ve kayak kulüpleri ile sporcuların sıkıntılarını ele almak olduğunu kaydetti. Vali Güvenç, kayak kulüplerinin fakir öğrencileri kulüplerine almaları halinde öğrenci başı 500 YTL yardımda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 17:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?