7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Erzurumspor'da hayal kırıklığı

TFF 2. lig 4. grupta mücadele eden Erzurumspor, 2008-2009 futbol sezonunun ilk yarısını hayal kırıklığıyla tamamladı. Lige şanssız bir başlangıç yapan mavi-beyazlılar, ancak 9. haftada galibiyetle tanıştı. 

Kayyuma kalan kulübü devralan Cevdet Tamgaç başkanlığındaki ekibin göreve getirdiği teknik direktör Osman Özköylü ile sezona start veren Erzurumspor, lige hükmen mağlubiyetle başladı. Lisansların yetişmemesi sebebiyle ligin ilk maçı A.Sebatspor maçına çıkamayan Erzurumspor, ligin ilk maçını 3-0 hükmen mağlup kapadı. Yaşadığı sıkıntılara rağmen sezonun ilk puanını Tokat deplasmanında berabere kalarak alan mavi-beyazlılar, teknik direktör Osman Özköylü nezaretinde çıktıkları 6 maçın 4’ünden mağlubiyetle ayrılırken, 2 maçta berabere kalmayı başardı.
ÖZKÖYLÜ VEDA ETTİ, ÜMİT BİROL GELDİ
Lige şanssız bir başlangıcın ardından istediği sonuçları alamayan teknik direktör Osman Özköylü, Pazar deplasmanından alınan mağlubiyetin ardından istifa etti. Özköylü’nün istifasından sonra harekete geçen yönetim, takımı geçtiğimiz sezonlarda çalıştıran Ümit Birol’la anlaştı.


MAĞLUBİYETLE BAŞLADI
Yönetimle anlaştıktan sonra takımın başına geçen teknik direktör Ümit Birol, ilk sınavını evinde Çorumspor’a karşı verdi. Teknik direktör olarak ilk maçını 2-1 kaybeden Birol, ligin ilk yarısının kalan 3 maçından ise 2 galibiyet, 1 beraberlikle ayrıldı. 

BİROL 7 PUAN TOPLADI
Ligin ilk yarısının istatistiklerinde teknik direktör Ümit Birol’un Osman Özköylü’ye karşı daha başarılı olduğu belirlendi. Özköylü’nün 6 maçta 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alabildiği takımda, teknik direktör Ümit Birol ise 4 maçta 2galibiyet, bir beraberlik, 1 mağlubiyet alarak ilk yarıyı tamamladı. Özköylü döneminde 4 gol atmayı başaran, mavi-beyazlılar kalelerinde 10 gol görürken, Birol döneminde ise 8 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. 

GOL KRALI AHMET GÜVEN
Ligin ilk yarısında topladığı 9 puanla grubunda 9. sırada yeralan Erzurumspor’da en çok gol atan futbolcu ise Ahmet Güven oldu. Takımının 12 golünden 5’ini atan Ahmet’i 2’şer golle Serhat ve İsmail Atalay izledi. Ulaş, Fatih Tice ve Emrah takımları adına birer gol kaydettiler. 

2 KIRMIZI 25 SARI KART
2008-2009 futbol sezonunun ilk yarısında oynanan maçlarda Erzurumsporlu futbolcular, 2 kırmızı, 25 sarı kart gördüler. Remzi ve Mesut takımın kırmızı kart gören iki futbolcusu olurken, Ulaş, Erdal,Umut 3’er sarı kart, Savaş, Fuat, Levent, Serhat ve İsmail Atalay hakemlerden 2’şer kez sarı kart gördüler. Alpaslan, Abdulkadir, Remzi, Mesut, Ender, Ali ise birer kez sarı kart gördü.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?