7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Başarılı sporculara ödül

Erzurum'da 2005 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

2005 yılı içerisinde düzenlenen Türkiye şampiyonalarında çeşitli kategorilerde dereceye giren Türkiye şampiyonu 16, Türkiye ikincisi 17 ve Türkiye üçüncüsü 28 sporcunun yanı sıra uluslararası yarışmalarda dereceye giren dünya şampiyonu 3, dünya ikincisi 1, Akdeniz şampiyonu 1, uluslararası şampiyonalarda birinci olan 4, olimpiyat üçüncüsü 3 ve balkan şampiyonu 1 sporcu altınla ödüllendirildi. Yenişehir Spor Salonu'nda düzenlenen törende aralarında Akdeniz Oyunları Şampiyonu milli halterci Gülbeyi Akti'nin de bulunduğu 72 sporcuya toplam 225 altın dağıtıldı.

Dünya Gençler Dağ Koşusu birincisi Vedat Günen, Gençlik Olimpiyatları birincisi Adem Belir, Dünya şampiyonu milli atlet Hasan Pak, Balkan Şampiyonu milli atlet Sedat Günen, Balkan Karate Şampiyonu Aydan Akbulut, Uluslararası Karete Şampiyonu Cihat Kırcı, Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonu Emre Şahin, Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonu Ulus Kaya, Bosna Hersek Boks Turnuvası Şampiyonu Mustafa Doğan, Yıldızlar Güreş Şampiyonu Münir Recep Aktaş ve Serhat Özbay da ödül alan sporcular arasında yer aldılar. Ödül töreninde Türkiye birincilerine üçer, ikincilerine ikişer, üçüncüleri birer altınla ödüllendirilirken, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarına 14'er, ikincilerine 12'şer altın hediye edildi.

Törende ayrıca yıl içerisindeki spor organizasyonlarında dereceye giren sporcuların antrenör ve öğretmenleri de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Tören sonunda ise şampiyon sporcular töreni izleyen basın mensuplarına hediye verdiler.

Törene, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve aileleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 11:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?