6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Erzurum'da karate heyecanı

Erzurum'da 2. Geleneksel Palandöken Karate Turnuvası kapsamında, Erzurum-İran takımlarının katıldığı uluslararası ikili müsabakalar düzenlendi.

İranlı baş örtülü bayan karatecilerin yarıştığı müsabakada, İran takımının antrenörlüğünü de yine baş örtülü bayan antrenör yaptı. İran'dan gelen bayan hakem ise yönettiği müsabakada acemiliği ile dikkat çekti. İranlı bayan karateciler, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Yenişehir Spor Salonu'nda bugün yapılan karate şampiyonasına toplam 310 sporcu katıldı. İran 4'ü bayan 20 sporcuyla katıldığı turnuvada, büyük bir başarı gösterdi. Müsabakaları, Erzurum Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İran Erzurum Başkonsolosu Amir Garibnjad ve çok sayıda sporsever izledi.

İran takımından Şadiye Asadi gümüş madalya kazanırken, Selver Biyader ve Feristah Asadi bronz madalya kazanan sporcular oldu. İranlı bayan hakem Efsun İftihari ise yönettiği müsabakada acemi hareketleri ile dikkat çekti. İranlı bayan karateciler, müsabaka sırasında zaman zaman sakatlık geçirdi. İranlı sporcuları 112 Acil Servis ekipleri tedavi ederek yarışmaya devam etmelerini sağladı. Müsabakayı yönetirken zorlanan İranlı bayan hakem, sürekli masa hakemlerinden yardım istedi. Müsabakayı güçlükle tamamlayan bayan hakem daha sonraki müsabakalarda yan hakem olarak görev yaptı. Turnuvada Türkiye, takım halinde 1.'liği kazanırken, İran 2.'lik kupası almaya hak kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 22:13:52
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 22:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?