9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

FISU Heyeti inceleme yapıyor

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) heyeti, 2011 Universiade Kış Oyunları'na aday olan Erzurum'da incelemelerini sürdürüyor.

Çalışmaları yerinde görmek üzere Erzurum'a gelen FISU İspanya Temsilcisi Roberto Outeirino, Palandöken Kayak Merkezi, Üniversite Kampüsü ve Sarıkamış Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Beraberinde Türkiye Üniversite Oyunları Federasyonu Başkanı ve Türkiye FISU Temsilcisi Prof. Dr. Kemal Tamer, Üniversite Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Cintimar ile birlikte Vali Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret eden FISU İspanya Temsilcisi Roberto Outeirino, Erzurum' un 2011 Universiade Oyunları'nı alabilmesi için birkaç tesisin temelini atmak yerine iyi bir destek alarak profesyonel projelerin hazırlanmasının daha etkili olacağını söyledi. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nin dünyada ulaşım anlamında en rahat ve en kolay ulaşılabilecek kış sporları merkezi olduğunu dile getiren Roberto Outeirino, 2011 için Türkiye'nin çok şanslı olduğunu kaydetti.

Kendisinin ve kurulda yer alan Türkiye Üniversite Oyunları Federasyonu Başkanı ve Türkiye FISU Temsilcisi Prof. Dr. Kemal Tamer ile birlikte iki oyunun Türkiye'den yana olacağını anlatan FISU temsilcisi Roberto Outeirino, "Erzurum'da 2001 Universiade için kent yöneticilerinin çok heyecanlı olduğunu gözlemledim. Erzurum'un 2001 konusunda büyük avantajları var. Yatırımlara bir an önce başlanılmalıdır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ziyaret sırasında FISU İspanya Temsilcisi Roberto Outeirino'ya oltu taşı tesbih ve takı hediye etti. İspanyol temsilci Outeirino ise Başkan Küçükler'e FISU adına bir şilt verdi. Erzurum gezisinin ardından bugün Ankara'ya dönecek olan heyet, yarın Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Cintimar'ın da katılımı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de katılacağı bir toplantıya iştirak edecek.

FISU'nun 2011 için son kararını 2007 Ocak ayı içerisinde vereceği öğrenildi. FİSU heyetinin Eylül ve Ekim ayı içerisinde Erzurum'a gelerek son incelemelerini yapacakları kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 18:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?