9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Genç kayakçıların performansı ölçüldü

Alp Disiplini Genç Kayak Milli Takımı, Erzurum Palandöken'de kampa girdi. Kampta sporcuların performansını tespit etmek için yarış düzenlendi.

Son yıllarda Dünya'nın sayılı kayak mernkezleri arasında gösterilen ve 2011 kış Olimpiyatları'na aday Palandöken'de kampa giren Alp Disiplini Genç Kayak Milli Takımı, çalışmalarını antrenörler Atakan Alaftargil, Birkan Ezelhan ve Levent Balaman gözetiminde sürdürüyor.

Günde çift antrenman yapan milli kayakçılar, günün ilk antrenmanın da 4 saat kayaklı çalışma yapıyolar. İkinci bölümde ise yakşalık bir saat süren kondisyon çalışmasının ardından istirahate çekiliyorlar.

Palandöken'in 3 bin 200 rakımlı zirvesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait Kayak Merkezi'nde hazırlık kampını sürdüren milli sporcuların performansını ölçmek amacıyla birde deneme yarışları yapıldı. Milli takım antrenörü Atakan Alaftargil, kampta 17 sporcu bulunduğunu belirterek, bunları performans durumlarına göre değerlendirmek için seçme yaptıklarını bildirdi.

Seçmelerin slalom, küçük slalom ve büyük slalom dallarında yapıldığını hatırlatan Alaftargil, "Bu seçmeler sadece sporcularımızın performanslarını öğrenmek ve son durumlarını öğretmek için yapıldı. Gösterdikleri performanslarına göre takımlara ayırıp ona göre ileride yapılacak olan müsabakalara göndereceğiz." dedi.

Milli takım kampına Erzurum, Kars, Bitlis, Bursa, Kayseri ve Bayburt illerinden sporcuların katıldığına belirten Alaftargil, "Şimdilik önümüzdeki kısa sürede genç milli takımın yarışacağı bir şampiyona yok. Sadece hazırlık kampı yapıyoruz. Bu hazırlık kampında da sporcuları daha yakından tanımak ve performanslarının son durumunu öğrenmek istedik. Zaten federasyonun 2006 yılında böyle bir kamp programı vardı." ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 17:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat alaftargil IP: 88.231.167.xxx Tarih : 13.03.2007 08:52:58
bence antürünörleri süper ve bizim kayakçılarımız iyi bir başarı elde etmeleri gerekir ve atakan beyi ve sporculasrı bu konuda tebrik ederim