8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kayakçılardan başarı sözü

Erzurum'da kampta bulunan milli kayakçılar Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret ederek olimpiyatlarda başarı sözü verdiler.

İtalya'da yapılacak olan Torino 20. Kış Olimpiyatları Alp Disiplini Slalom ve Büyük Slalom Kayak Yarışmaları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan mili sporcular Duygu Ulusoy, Hamit Şare ve Milli Takım Antrenörü Atakan Alaftargil, İl Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret ederek milli takımın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2002 yılında ABD'de gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları'na sporcu olarak katılan ve Alp Disiplini'nde 27. olan antrenör Atakan Alaftargil, bu olimpiyatlara 6 sporcu ile katılacaklarını ve daha iyi bir derece için yarışacaklarını kaydetti.

Ziyaret sırasında yarışmacılara tavsiyelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç ise sporculardan hedeflerini yüksek tutmalarını ve yarışmalara öncelikle beyin olarak hazırlanmalarını istedi. Vali Güvenç, "Sporda inanırsan, iyi hazırlanırsan, iyi konsantre olursan ve en önemlisi beyin olarak iyi hazırlanırsan koyduğun hedefe kolaylıkla ulaşabilirsin. Hedefi büyük tutmak lazım. Orada bir kayakçının önüne geçmek bile ülke adına çok büyük bir katkı sağlamak demektir. Daha sonraki yarışmalara daha ciddi bir sporcu sayısı ile katılmayı umut ediyorum. Bu vesileyle yarışmaya katılacak olan sporcu ve teknik ekibe başarılar diliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 12:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?