7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Spor kardeşlik demektir

İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Erzurum Valiliği arasında bir süre önce Ankara'da imzalanan protokol gereği 2 ülke arasındaki sportif etkinlikler devam ediyor.

Erzurumlu karateciler, İran'ın çeşitli şehirlerinden karetecilerle ikili turnuva yapmaya devam ediyor. Daha önce İran'ın Umrumiye, Miyadip ve Khoy kentlerine giden Erzurumlu karateciler, bu kez İranlı karetecileri konuk etti. Erzurum Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Karete Feredasyonu Erzurum Temsilciliği'nin daveti üzerine Erzurum'a gelen İranlı karatecilere karşılaşma öncesi şehrin tarihi yerleri gezdirildi. Ardından da Yenişehir Spor Salonu'nda ikili dostluk turnuvası düzenlendi.

İranlı ve Türk hakemlerin görev aldığı ikili turnuvayı, Dadaşköy Belediye Başkanı Güven Gülüm, Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, İran Erzurum Başkonsolosluğu yetkilileri ve vatandaş büyük bir heyecanla izledi. Karşılaşmalarda bayanlarda İran, erkeklerde ise Erzurumlu sporcuların daha üstün olduğu gözlendi. Kata ve kumite dallarında yapılan müsabakalar oldukça zevkli geçti. Büyük bir çekişme içerisinde geçen müsabakalar sonunda kata da ilk 3'e giren sporcular şunlar: Bayan Kata: 1. Aydan Akbulut (Türkiye), 2. Münire Serveri (İran), 3. Zehra Cabbar (İran). Erkek Kata: 1. Cihat Kırcı (Türkiye), 2. Yusuf Sayibni (İran). 3. Mustafa batman (Türkiye).

Ümit ve gençler kategorisinde yapılan kumite müsabakalarında ise ilk 3'e girenler şöyle: Ümit Erkekler Kumite: 50 kg. 1. Murat Yalçın (Türkiye), 2. Burak Akbulut (Türkiye), 3. Milad Siyid Celali (İran). 55 kg. 1. Cihat Kırcı (Türkiye), 2. Emre Şahin (Türkiye), 3. Seccad Früteni ve Ali Esger Früteni (İran), 60 kg. 1. Vahid Neyimi (İran), 2. Necati Pınarbaşı (Türkiye), 3. Yusuf Sayibnia (İran). Bu kategoride bayanlar müsabakası yapılmadı.

Genç bayan ve erkekler kumite kategorisinde ise ilk üçe girenler şöyle oluştu: Bayan Kumite: 53 kg. 1. Zehra Cabarnijad (İran), 2. Tuba Sevimli (Türkiye), 55 kg. 1. Aydan Akbulut (Türkiye), 2. Monire Serveri (İran). 60 kg. 1. Meliha Turaman (Türkiye), 2. Sümeyye Ceferlu (İran), 3. Rübab Sultanfam (İran). artı 60 kg. Ekrem Mahmudi (İran), 2. Kübra Sevimli (Türkiye). Erkek Kumite: 55 kg. Mehdi Kalb Kani (İran), 2. Mustafa Batman (Türkiye), 3. Dırvan Kılıç (Türkiye), 60 kg. 1. Selçuk Aksu (Türkiye), 2. Muhammed Şirizade (İran), 65 kg. 1. Fetullah Kalkan (Türkiye), 2. Turan Demir (türkiye), 3. Miysem Mohammedlu (İran), 70 kg. 1. Murat yoldaş (Türkiye), 2. Abbas Bağban Pur (İran), 3. Ekrem Karataş (Türkiye), Türeç Sultani (İran).

Kumite'de takım sıralamasında ise bayanlarda İran birinci, Türkiye ikinci, erkeklerde de Türkiye birinci, İran ikinci oldu.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 14:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?