6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

'Sporun emrindeyim'

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özer Ayık, Kayak Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Ata Konağı'nda düzenlenen iftar yemeği sonrasında yaptığı basın toplantısıyla Kayak Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Ayık, seçimler sonunda sonuç ne olursa olsun kayak sporunun emrinde olacağını söyledi.

Kayak sporunda Türkiye'nin layık olduğu yere gelebilmesi için yeni yönetimin çok büyük sorumluluğu olacağını ifade eden Ayık, sporun içerisinden gelen ve bu spora gönül veren birisi olarak Kayak Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu anlattı. Ayık, deneyim ve dinamizmini kayak sporu için kullanacağını, dürüstlük, eşitlik, spor ahlakı ve sportif başarıların ilkeleri olacağını vurguladı.

Ayık, göreve gelmesi halinde yapacağı çalışmaları da şu başlıklar altında sıraladı:
"Federasyonun faaliyet alanı içerisindeki illerde temel eğitim kursları açılacak ve buralara malzeme ve antrenör desteği verilecek. Kayak faaliyetlerinin yaygın ve uluslararası basında yer alabilmesi için bir basın kurulu oluşturulacak, federasyonun bir yayın organı olması için çalışma yapılacak. Sponsorluk kanunu çerçevesinde yapılacak çalışmalarla başarılı sporcu, antrenör ve kulüplere ayni ve nakdi olarak ödüllendirmeler yapılacak.

Milli takımların başına kariyerli yabancı antrenörler getirilecek, antrenörler yurt dışındaki seminerlere gönderilecek ve kampların bir kısmı yurt dışında gerçekleştirilecek. İllerde federasyon büroları oluşturulacak, her yıl kulüplerimizle danışma toplantıları yapılacaktır. Mevcut yönetmelikler yeniden düzenlenecek.

Uluslararası yarışmalara önem verilyecek, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak anlaşmalar ile kayak eğitim kursları ve eğitim merkezleri açılması sağlanacak. Yarışmalar esnasında sporcu ve diğer görevlilerin sigortalanması sağlanacaktır. Snowboard, biatlon, tekerlekli kayak ve kızak ile ilgili faaliyetler ve yarışma kuralları yeniden hazırlanıp eğitim kursları düzenlenecek. Çim kayağı konusunda mevcut pistlerin iyileştirilmesi sağlanacak. Üniversitelilerin beden eğitimi bölümleri ile ortak çalışmalar yapılacak."

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 00:03:01
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 21:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?