9
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Tevfik Özel yeniden başkan seçildi

Erzurumspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda Tevfik Özel yeniden başkanlığa seçilirken, eski başkanlardan Hamza Cimilli ve Cemal Polat ile bazı delegeler, hazırol listesinde isimlerinin olmadığını görünce olaya tepki göstererek salonu terk ettiler.

Halk Eğitim Salonu'nda yapılan Erzurumspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda Tevfik Özel 2 yıllığına Erzurumspor başkanlığına yeniden getirildi. Divan Başkanlığı'nı Erzurum Barosu Başkanı Sadullah Kara'nın yaptığı kongre öncesi sıcak dakikalar yaşandı. Kongreye gelen eski başkanlardan Hamza Cimilli ve Cemal Polat ile bazı delegeler hazırol listesine imza atmak istediler, ancak listede isimlerinin olmadığını görünce olaya tepki gösterdiler.

Delegeler, aidatlarını yatırdıkları halde isimlerinin olmamasına bir anlam veremezken, Cimilli- Polat ikilisi ise bir yanlışlık olup olmadığını araştırmaya başladılar. Durumu Tevfik Özel'e soran Cimilli ve Polat ikilisi, Kulüp Müdürü Haluk Tufançlı'dan durumu açıklamasını istediler. Ancak, Tufançlı da "Mevcut yönetim Ağustos ayında aidatlarını toplu yatıranları kabul etmedi, hepsini geçersiz saydı. Ayrıca eski başkan ve yöneticiler aidatlarını yatırmadıkları için delegelikleri düştü. Ancak üyelikleri duruyor." dedi.

POLAT SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Daha sonra sinirli bir şekilde beraberindeki Hamza Cimilli ve bir grupla 'Bu iş karakolda biter' diyerek salonu terk eden Polat, çıkışta yaptığı açıklamada, "Yıllarca bu kulübe hizmet etmiş, yöneticilik, başkanlık yapmış milyarlarca liralık maddi katkıda bulunmuş insanların isimlerinin olmamasına bir anlam veremiyorum. Zaten eski yönetici ve başkanların isimleri silinemez, çünkü onlar tabii üyedir. Erzurumspor tarihinde böyle olay olmamıştır." şeklinde tepki gösterdi.

Bir önceki olağanüstü kongrede 246 delege bulunmasına rağmen, bu kongrede kulüp personeli ile çoğunluğu yeni olmak sadece 60 delege olması ise dikkat çekti. Kulübün kuruluşundan bugüne kadar gelmiş geçmiş eski yönetici ve başkanlarının hiçbirisinin hazırol listesinde olmaması ise şaşkınlık yarattı.

DİVAN BAŞKANI KARA DA ELEŞTİRDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongre, mevcut yönetimin faaliyet raporu, hesap bilançosu ve denetleme raporunun okunup kabul edilmesi devam etti. Ardından kısa bir konuşma yapan Divan Başkanı Sadullah Kara, "Bugüne kadar Erzurumspor'a hizmet etmiş, fedekarca çalışmış insanların bugün hazırol listesinde isimlerinin olmaması etik ve hoş değil. Zaten eski yöneticiler tabii delegedir. En azından listede isimleri olması gerekirdi onun için başkanın bu tavrı hoş değil." ifadelerini kullandı.

BÜROKRAT VE YEREL YÖNETİCİLER KATILMADI

Kongreye başta Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz olmak üzere hiçbir bürokrat katılmazken, sadece MHP Erzurum eski milletvekili Mücahit Himoğlu ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer'in katılması dikkat çekti.

AK Parti İl Başkanı Tanfer'in yaptığı kısa konuşmanın ardından kürsüye çıkan eski milletvekili Himoğlu, Erzurumspor kongresinin geçmiş yıllarda siyasi partilerin kongresinden daha heyecanlı ve çekişmeli geçtiğine dikkat çekti.

Yapılan eleştirileri cevaplandırmak üzere kürsüye çıkan Tevfik Özel ise, hiç kimseyi üyelikten silmediklerini ifade ederek, ortada bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu söyledi. Özel, "Kulübün kuruluşundan bugüne kadar her kim ki hizmet etmişse hepsinden Allah razı olsun. Onlar bu kulübü kurmuş ve bugünlere getirmişler, biz de bugün burada varız. Biz isterdik ki bugünkü tatsızlıklar olmasın. Ama ilk göreve geldiğimde Erzurumlular'a seslenerek 'Gelin üye olun kulübünüze sahip çıkın dedim', kimse gelmedi. Ben Ankara'da yaşayan Erzurum ve Erzurumspor sevdalısı bir işadamıyım. İsteyerek gelmedim. Burda geçmiş yöneticilerin kulüp üyelikleri düşmemiştir. Yanlış anlaşılmasın, sadece üyelik vasıflarını yerine getirmeyen ve aidatlarını yatırmadıkları için delegelikleri düşmüştür. Onlar yine kulübün tabii üyesidirler." şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZEL, OYLARIN TAMAMINI ALDI

Daha sonra ise seçimlere geçildi ve toplam 60 delegeden 48'i oy kullandı. Seçimde, oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa getirilen Tevfik Özel yaptığı teşekkür konuşmasında, ilk göreve geldiğinde Erzurumspor'u layık olduğu yere getirmeye söz verdiğini hatırlatarak, bu sözünün arkasında olduğunu dile getirdi. Özel, ekibi ile 24 saat çalışacaklarını ve Erzurumspor'u söz verdiği gibi 3 yıl içerisinde Süper Lig'e çıkaracağını, bu sezon ise klasman oynatacağını yeniledi.

Tevfik Özel'in listesinde şu isimler oluşuyor: Tevfik Özel (başkan), İ. Hakkı Hınıslıoğlu, Fakirullah Teymur, Sıddık Arslan, Turgut Öner, Ömer Çalıkuşu, Yıldırım Yegin, Selami Ergen, Sinan Başkaya, Şakir Yavuz, Şemsettin Hacınecipoğlu, Mustafa Gül, Kemal Kesmen, Nazım Saraçoğlu, Yavuz Değirmenci, Şakir Alataş, Kenan Pala, Mümtaz Yaşar, Ahmet Saklı, Özcan Özgödekli, Mehmet Okyay, Bora Turalıoğlu, Ayhan Yürekseven, Ayhan Kul.



.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 10:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?