18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Basket maçında olay çıktı

Bölgesel Basketbol Ligi'nde Hakkari Belediyespor ile Elazığ Belediyespor arasında oynanan maçta, sporcular arasında yaşanan gerginlik nedeniyle taraftar sahaya inmek istedi. Polisin çabasına rağmen yatıştırılamayan taraftarlar güçlükle salondan çıkartılırken, seyircisiz oynanan maçı uzatma dakikalarında konuk ekip Elazığ Belediyespor kazandı.

Bir süre önce yaşanan toplumsal olaylar yüzünden rakip takımların Hakkari'ye gelmemesi sonucu bütün maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalan Hakkari Belediyespor, ilk defa evinde oynadığı Elazığ Belediyespor maçını uzatmalarda kaybetti.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapılan ve Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz'ün de izlediği maçta, karşılıklı yapılan fauller nedeniyle her iki takım sporcularının gerginliği sonucunda taraftarlar sahaya girmeye çalıştı. Bir taraftar elindeki defteri Elazığ Belediyesporlu basketbolculara fırlattı.

Görevliler ve polis memurlarının sahaya girmeye çalışan seyircileri yatıştırma çabaları sonuç vermeyince maçın tatil edildiği söylenerek skorborda "Hakem tarafından maç iptal edilmiştir" yazıldı. Takımların soyunma odalarına alınmasına rağmen yaklaşık 600 taraftar salondan çıkmak istemeyince devreye polis ekipleri girdi. Seyircilerin dışarıya çıkartılmasıyla birlikte bir süre duran maç, takım oyuncularının sahaya gelmesiyle birlikte yeniden başladı.

Elazığ Belediyespor'un 62-59 üstünlüğü ile yarıda kalan maç yeniden başlarken, Hakkari Belediyespor'un üst üste bulduğu basketlerle normal süre 74-74 berabere tamamlandı. Bir dakikalık uzatmada Elazığ Belediyespor bulduğu basketlerle maçtan 78-74 galip ayrıldı.
Maçla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Belediyespor Kulüp Başkanı Ömer Temel, kendi sahalarında seyircilerinin de desteğini arkalarına alarak Elazığ Belediyespor ile yaptıkları mücadelede 78-74 mağlup olduklarını söyledi.

Karşılarındaki takımın güçlü ve ligin en iddialı ekibi olmasına rağmen rakiplerine karşı iyi maç çıkardıklarını belirten Temel, "Hakkari'de daha önce meydana gelen toplumsal olaylar nedeniyle bütün maçlarımızı deplasmanda oynadık. Rakip takımlar güvenlik nedeniyle ilimize gelemediler. Biz de bu durumu kabullenerek kendi sahamızda oynamamız gereken maçlarımızı deplasmanda oynamak zorunda kaldık.

Olayların dinmesiyle birlikte kendi sahamızdaki ilk maçımızı bugün oynadık. Deplasmanda daha önceki 5 maçta 2 galibiyet, 3 de mağlubiyet almıştık. Bu 4. mağlubiyetimiz oldu. Centilmenlik kuralları içerisinde geçen maçta küçük bir aksilik yaşandı. Taşkınlık yapan seyircilerimiz dışarı çıkartılmak zorunda kalındı" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 14:53:22
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 15:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?