18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Rojbin'in şampiyona hazırlığı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 yaşındaki Rojbin Ören isimli kız öğrenci, Türkiye Tekerlekli Kayak Şampiyonası'na Yüksekova-Şemdinli Karayolu üzerinde hazırlanıyor. 

Yağmur yağışı altında aynı gün iki yarışmada da birinci olan Rojbin Ören, imkan verilmesi halinde dünya şampiyonu olacağına söz verdi. 

Seyyar satıcılık yaparak 9 nüfuslu ailesine bakan İsmail Ören'nin (44) Rojbin, Emrah ve Bayram isimli 3 çocuğu da Türkiye Tekerlekli Kayak Milli Takımı'nda yer alıyor. Aynı gün yapılan Milli Egemenlik Koşusu ve Tekerlekli Kayak yarışmalarında birinci olan ve 50. Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olan Rojbin Ören, antrenmanlarını yer sıkıntısı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli Karayolu üzerinde yapıyor. 

Bütün imkansızlıklara rağmen abileriyle başarılara imza attıkları için mutlu olduğunu ifade eden Rojbin Ören, "Çok tehlikeli bir yerde antrenman yapıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Çünkü arabaların geçtiği yolda çalışıyoruz. İmkanlar daha iyi olursa büyük başarılar elde edeceğime inanıyorum, hatta dünya birincisi olacağıma söz veriyorum" diye konuştu. 


.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 12:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?