4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Genç kızın dramı

Hakkarili Yetişmez ailesinin 20 yaşındaki kızları imkansızlıktan dolayı ameliyat edilemeyince ölümle pençeleşiyor. 

Biçer Mahallesi'nde oturan Yetişmez ailesinin 7 yaşında sara hastalığına yakalanan kızları İlknur Yetişmez, 13 yıldır zor günler yaşıyor. Son 2 yıldır yatağından çıkamaz olan Yetişmez, sevk edildiği Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gidip ameliyat olmak için hayırseverlerin yardımı bekliyor. 

Hastalığı nedeniyle kısa bir süre içinde 120 kilo ağırlığına ulaşan İlknur Yetişmez, daha önce haftada birkaç defa yakalandığı krize artık günde 3-4 defa yakalanıyor. Annesi Hediye ve kız kardeşi Aynur Yetişmez'in yardımları ile ayağa kaldırılan İlknur Yetişmez, uzun süre yatakta kaldığı için her tarafı yara içinde. 

Özel bir kurumda şoförlük yapan baba Süleyman Yetişmez'in de 120 gün sigorta primi ödeme süresi doldurmadığı için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca verilen sağlık hizmetinden yaralanamıyor. Yeşil kartı ve başka bir geliri de bulunmayan aile fertleri, kızlarının ameliyatı için gerekli yardımların yapılmasını istediklerini belirttiler. 

Gözyaşları içinde ablası İlknur'un yaşadığı sıkıntıları anlatan Aynur Yetişmez, "Ablam ilkokul 5. sınıfa kadar çok iyiydi. Daha sonra başında ortaya çıkan damar tıkanıklığı yüzünden sürekli düşmeye, bayılmaya başladı. Maddi durumumuz iyi olmadığı için hiçbir şey yapamadık. Sara hastasıdır. Ameliyat olması gerekiyor. Bu ameliyat sadece Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılıyormuş. Duyarlı vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın bize destek çıkmalarını istiyoruz. Ben, kardeşim ve ağabeyim 3 kişi okula gidiyoruz. Ablamız için elimizden bir şey gelmiyor. Son iki aydır ablamın sağlık durum kötüye gidiyor. Son zamanlarda çok fazla da kilo aldı. Biz para istemiyoruz, sadece ablamın tedavisinin yapılmasını istiyoruz" dedi

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?