4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Hakkari'de kayak şampiyonası

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan yaylası ile Yüksekova ilçesinde ülkeyi uluslararası anlamda temsil edecek nitelikteki kış sporlarına uygun alanların bulunduğunu söyledi.

Kayak Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programı içinde yer alan Valilik Kupası Kayak İl Birinciliği yarışması şehirden 6 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyünde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayak tesislerinde yapıldı.Yarışmaya yıldızlar, genç erkekler, kızlar ile 1 ve 2 gurubundaki çocuklar olmak üzere 5 ayrı kategoride 39 sporcu katıldı. Yarışma sonunda 5 ayrı kategoride dereceye giren sporcuların ödülleri, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Vali yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Ucgun İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından verildi.

Törende konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, kış sporlar arasında kayak sporunun zor bir dal olduğunu belirtti. Kayak Federasyonu'ndan kayak için bir takım destekler aldığını anlatan Nasuhbeyoğlu, bu sporu geliştirip daha illeri noktalara götürmek için yaptıkları proje tekliflerinin önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi konusunda sevindirici haberler aldıklarını söyledi. Nasuhbeyoğlu, "Özelikle 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan yaylasında ile Yüksekova ilçesinde kış sporlarına uygun alanlarımız var. Bu her iki noktada yapılacak kayak pistleri uluslararası anlamda ülkemizi temsil edecek nitelikte yerlerdir. Buraların ileriye dönük olarak değerlendirilmesini önümüzdeki yıllarda büyük bir özlemle bekliyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdür Sadi Akdağ ise, Kayak Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programı içinde yer alan yarışmada dereceye giren sporcuların Uludağ ve Palandöken'de yapılacak bölgeler arası gurup yarışmalarına katılacağını söyledi.

Dereceye giren sporculara Hakkari Valiliği tarafından temin edilen değişik hediyeler verildiğini anlatan Akdağ "Valiliğimize, bize sağladıkları her türlü destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 16:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?